Autor: ITuudised.ee • 13. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa idufirma saab miljon dollarit tehisintellekti arendamiseks

Microsofti Eesti ja Baltikumi regiooni juht Hristo Manov.
Foto: Merje Laasi, Microsoft Baltikumi personalijuht
Microsoft Ventures koos koostöös Madrona Venture Groupiga, Notion Capital ja Vertex Ventures Iisraeliga kuulutas teisipäeval, 10. oktoobril 2017, välja ülemaailmse start-up konkursi Innovate.AI, mille eesmärk on avastada uusi idufirmasid, mis töötavad tehisintellekti arendamise nimel. Konkursi võitjale annab Microsofti Ventures koos partneritega 3,5 miljoni euro väärtuses riskikapitali ja 2 miljonit eurot Azure'i krediiti.

"Usume, et tehisintellektil  on võime muuta ja arendada kõiki meie elu aspekte," ütles Microsofti Baltikumi regiooni juht Hristo Manov. “Eesti on rahvusvaheliselt tuntud erinevates valdkondades tegutsevate tugevate idufirmade poolest ning kindlasti leidub kohalikus start-up kogukonnas neid ettevõtteid, mis näevad selles konkursis oma võimalust rahvusvaheliseks arenguks. See on ettevõtjatele suurepärane võimalus uute toodete loomiseks, ainulaadsete tehisintelligentsete lahenduste kasutusele võtuks ning võimalik, et ka oma valdkonnas turuliidriks tõusmiseks,” sõnas Manov.

Osalemiseks peavad idufirmad, mis kasutavad tehisintellekti rakenduste, teenuste või platvormide arendamiseks, esitama taotluse Microsoft Ventures veebilehel. Miljon dollarit investeeringuid ja 500 000 dollarit Azure'i krediiti antakse Põhja – Ameerika, Euroopa ja Iisraeli parimale idufirmale. Eraldi 500 000 dollarilise investeeringu ning 500 000 Azure krediiti saab ettevõte, mis integreerib kõige paremini tehisintellekti ühiskonna arenguks.  

Taotlusi võetakse vastu 10. oktoobrist kuni 31. detsembrini 2017. Ettevõtetel on õigus konkursil osaleda, kui taotluse esitamise päeval on suurendatud omakapitali ja/või laenude kogusummat vähem kui 4 miljonit dollarit ning arendavad toodet, teenust või platvormi, mis kasutab või kavatseb kasutada tehisintellekti.

Kuni 10 finalisti igast piirkonnast saavad võimaluse oma ideed isiklikult esitleda. 

Tehistinellekti väärtustamine ja selle kogu maailmas kättesaadavaks tegemine on üks Microsofti põhiprintsiipe. Koos partnerettevõtetega aitab Micrsosoft Ventures kaasa tehisintellektiga kaasneva potentsiaali elluviimisele – suurendades ettevõtete tõhusust, turvalisust ja aidates lahendada ühiskondlikke väljakutseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755