Autor: ITuudised.ee • 14. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti osales ELi saadikuna G20 riikide kohtumisel Washingtonis

Toomas Tõniste
Foto: Aron Urb (EU2017)
Eile ja üleeile Washingtonis toimunud G20 rahandusministrite ja keskpanga presidentide kohtumisel esindas Euroopa Liitu seoses eesistumisega Eesti rahandusminister Toomas Tõniste. Kohtumisel arutati globaalset majandusolukorda, mis on viimastel aastatel paranenud, kuid vajab jätkusuutlikul tasemel hoidmiseks struktuurseid reforme ning ülemaailmseid maksureegleid, teatas rahandusministeerium.

Maailma 20 olulisima tööstus- ja areneva majandusega riigi kohtumisel puudutati teiste teemade seas digitaalse majanduse maksustamist. „G20 kohtumine kinnitas, et digimajanduse maksustamine on teema, mida ei arutata ainuüksi ELi liikmesriigid, vaid lahendust otsitakse globaalsel tasandil. See toetab igati Eesti ambitsiooni liikuda teemaga oma eesistumisperioodil jõudsalt edasi,“ ütles Tõniste.

Kohtumisel arutati digimajanduse maksustamist ülemaailmses kontekstis. Näiteks tehakse koostööd OECD maksubaasi kahanemise ja kasumi ümberpaigutamise (BEPS) raamistikus, kuhu kuulub hetkeseisuga 102 riiki/jurisdiktsiooni ning kuhu kutsutakse teisigi riike üles ühinema eesmärgiga muuta maksualast infovahetust läbipaistvamaks.

Teine teema, millel G20 kohtumisel peatuti, oli finantssektori regulatsioonide seis ning finantssektori stabiilsuse tagamisest. Samuti tutvustas G20 järgmine eesistujariik Argentiina kohtumisel oma tööplaani.

Eesti rahandusminister esindas Euroopa Liitu koos Euroopa Keskpanga juhi Mario Draghi ja Euroopa Komisjoni voliniku Pierre Moscoviciga. Minister osales lisaks kahepoolsetel kohtumistel IMFi Euroopa osakonna direktori Poul Thomseni ning IMFi ja Maailmapanga Põhja-Balti valijaskondade direktoritega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755