16. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell panustab asjade internetti ja investeerib valdkonda terve miljardi

Foto: Pixabay.com
Tehnoloogiafirma Dell lõi ettevõtte juurde uue ning spetsiaalselt IoT seadmete väljatöötamiseks mõeldud osakonna, mille ülesandeks saab olema korralike ning terviklike IoT lahenduste väljatöötamine.

“IoT valdkond areneb aina edasi ning muudab meie eluviise ning igapäevast käitumist üha rohkem,” sõnas firma tegevjuht Michael Dell. “Dell toodab juba praegu mitmeid IoT ja tehisintellektiga seotud lahendusi, seega ühe korraliku ökosüsteemi loomine, kus mõlemad valdkonnad kokku tulevad, peaks olema muretu,” ütles Dell.

Aina enamad lähevad ärid üle digitaalsete lahenduste peale ning kasutavad ka mitmeid internetti ühendatud ehk IoT seadmeid. Mida enam on seadmeid, seda enam on tarvis ka arvutusjõudu, et kõigist mainitud seadmetest pärinevaid andmeid reaalselt ära hallata. Siiani on seda tehtud põhiliselt pilveteenuste abiga, kus andmed saadetakse pilveteenusesse ning seal toimub nende analüüs.

Tänapäeval on internetti ühendatud juba suur osa seadmeid alates telefonidest ning autodest, lõpetades lambipirnide, termostaatide ja aktiivsusmonitoridega. Kõigist seadmetest pärinevat informatsiooni on vaja reaalajas analüüsida ning teinekord ka seadmele tagasi saata.

Ka ettevõtte kliendid on avaldanud selget soovi korralike IoT lahenduste osas, mida saaks kasutada näiteks terve ettevõtte kontoris. Seega peaks Delli ühtne IoT osakond ning selle poolt loodavad rakendused just selliste klientide jaoks hästi sobima.

Kui aga seadmeid on palju, siis võib andmete pilveteenusesse saatmine võtta äärmiselt palju aega ning olla lõppkokkuvõttes ebaefektiivne. Täpselt selle probleemi lahendamiseks ongi Dell loonud spetsiaalselt IoT lahenduste väljatöötamiseks mõeldud osakonna, mida hakkab juhtima Ray O’Farrell, kes on praegu Delli pilveriistvara VMware tehnoloogiajuht.

Järgmise kolme aasta jooksul plaanib Dell Technologies investeerida tervelt 1 miljard dollarit IoT toodete, lahenduste ning ökosüsteemi loomisesse. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755