Autor: ITuudised.ee • 16. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Mainor kavandab koostöös riigiga koostöös Ülemiste linnakusse rahvusvahelist maja

Foto: Pixabay.com
Mainor kavandab Ülemiste City linnakus rahvusvahelise maja avamist 2018. sügisest, kus Eestisse tööle tulevad spetsialistid ja välistudengid saaksid ühe külastusega kätte kogu info ja tehtud kõik vajalikud toimingud Eestisse asumiseks ja ühiskonda kohanemiseks.

Mainor grupi juhatuse esimees Kadi Pärnits ütles, et täna peavad Eestisse tööle saabujad kõigi juriidiliste toimingute jaoks jooksma mööda erinevaid asutusi ning ka infot erinevate õiguste, kohustuste ja võimaluste kohta Eestisse asumisel tuleb tihti otsida väga paljudest erinevatest kanalitest.

“Ülemiste linnaku Öpiku majja planeeritav keskus annaks võimaluse kogu info saada ja ametkondliku asjaajamise teostada ühes kohas ja ühe korraga, samuti saaks infot seadustest tulenevate õiguste ja kohustuste kohta, tervishoiuteenuste, pereliikmete kohanemise ja laste hariduse omandamise võimaluste kohta ning pakutaks kohanemis-, keeleõppe ja kultuuriprogramme,” märkis Pärnits ja lisas, et sarnaste keskuste positiivseid näiteid võib leida ka teistest riikidest.

Mainori nägemuses asuks Rahvusvahelises Majas ka kohalikele ettevõtetele mõeldud välisspetsialistide infopank ning välistöötajaid palkavatele ettevõtetele toimuksid kohanemiskoolitused, samas pakutaks ettevõtlusalast nõustamist e-residentidele ning seal võiks hakata asuma ka uuenenud e-Estonia Showroom.

Pärnitsa kinnitusel on lennujaama külje all asuv Ülemiste linnak sellise keskuse jaoks ideaalne paik, kuna seal on juba täna väga aktiivne rahvusvaheliste spetsialistide kogukond ning suur hulk rahvusvahelisi ettevõtteid, samuti välismaalastele mõeldud kool, eralasteaed- ja kõrgkool koos ühiselamuga.

Pärnits lisas, et sarnase keskuse loomine on üsna keerukas ministeeriumideülene ettevõtmine, mille rajamiseks on vajalik paljude osapoolte koostöö ning mille osas tuleb otsus vastu võtta valitsuse tasandil. “Selleks oleme kohtunud ja ettevõtmist arutanud juba nii peaminister Jüri Ratasega kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi ministritega ning siseministeeriumi ja kultuuriministeeriumi juhtivametnikega. Ees ootab veel mitmeid kohtumisi, sealhulgas PPA esindajate, siseministri ning kultuuriministriga,” lisas Pärnits.

Vaata videot sarnasest rahvusvahelisest keskusest Taani pealinnas Kopenhaagenis SIIT

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755