17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa ja Geeniuse 5G konkursiga liitus ka Ajujaht

Foto: Pixabay.com
Elisa ja Geeniuse poolt ellu kutsutud 5G konkursiga asus koostööd tegema ka Eesti suurim äriideede konkurss Ajujaht. Pikenes ka ideede esitamise tähtaeg ning nüüd saab oma lennuka mõtte konkursile esitada kuni 29. oktoobrini 2017.

Elisa, Geenius ja Ajujaht ootavad kõiki algatama ideid 5G kasutusvaldkondade kohta. Konkursil osalejaid kutsutakse koos endaga mõtlema, kus ja milleks saab uue generatsiooni 5G internetti kasutada. Elisa 5G konkursile saab ideid esitada Elisa veebist või Ajujahile ideed esitades lisada märkena, et soovitakse koostööd teha ka Elisa 5G konkursiga.

Elisa uute teenuste juhi Kertu Kriiski sõnul on konkursile laekunud juba 20 ideed ning kolmandik neist soovib teha inimese elus midagi mugavamaks. „See sobib väga hästi ka Elisa eesmärkidega - aidata inimestel teha harjumuspäraseid tegevusi uutel, mugavamatel ja nutikamatel viisidel,“ kiitis Kertu Kriisk ideede esitajate mõttelendu.

Ideede autorid on lisaks mõelnud ka sellele, kuidas muuta meie elukeskkond või liiklus nutikalt turvalisemaks. „On rõõm tõdeda, et uue generatsiooni mobiilsele 5G internetile otsitakse uutmoodi kasutusvaldkondi. Teame ju kõik, et tavalise veebisurfamise jaoks piisab ka kvaliteetsest 4G tehnoloogiast. Ideede autorid on keskendunud sellele, kuidas saab 5G muuta midagi rohkemat, kui sotsiaalmeedia feed`i avanemise kiirust,“ kiitis Kriisk konkursile esitatud ideid.

Rääkides sellest, miks Elisa koostöös Geeniuse ja Ajujahiga 5G konkursi algatas, tõi Kriisk välja, et Elisa soovib teha vaid teenuseid, mis lähevad inimestele korda. „Koostöös osalejatega soovime panustada 5G lahendustele, mida klientidel päriselt ka vaja on,“ sõnas Kertu Kriisk. „Me eesmärk ei ole ehitada 5G võrku vaid sõnumi pärast ning kui me täna ise ei tea, milleks tulevikutehnoloogiat rakendada, siis küsime targematelt! Seega ootamegi kõiki huvilisi oma ideest märku andma ning head ideed aitame ka ellu viia,“ lubas Elisa uute teenuste juht.

Konkursile idee esitamisel tuleb lähtuda sellest, kas ja kui paljudele klientidele see korda läheb, milline on potentsiaalse sihtturu suurus ning kas idee on uudne, teostatav ja selle saaks paari aastaga turule tuua.

Ideid ootavad Elisa, Geenius ja Ajujaht kuni 29. oktoobrini käesoleval aastal. Novembris kutsuvad Elisa, Geenius ja Ajujaht ideede autorid esitluse ehk pitchingu päevale, kus valitakse välja 5 parimat ideed (Early stage ideas).

Elisa ja Geenius toetavad parimat viite tiimi mobiilsideühendusega (kõned, sms, andmeside), mentorlusega, testbaasi ja vahenditega. Juhul, kui ideel näib potentsiaali edasi uurimiseks ja katsetamiseks, liidetakse see Elisa analüüsimetoodikaga ja minnakse seda edasi turule testima ja tehakse esimesed piloodid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755