Autor: ITuudised.ee • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huawei tutvustas tehisintellektipõhise protsessoriga nutitelefone

Huawei esitles eile järgmise põlvkonna nutitelefone, milles on kasutatud maailma esimest tehisintellektipõhist protsessorit Kirin ning mis pakuvad kiiremat ja kasutajale kohandatud mobiilside kogemust.

Eile tutvustas Huawei Münchenis uut nutitelefonide sarja HUAWEI Mate 10, mis avab tee uutele tehisintellektipõhistele mobiilirakendustele, mida esitleti Berliini IFA tarbeelektroonika messil.

HUAWEI Mate 10, HUAWEI Mate 10 Pro, ja PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10 on pöördelised tehisintellektipõhised nutiseadmed, milles on ühendatud uuenduslik riistvara, Kirin 970 mobiilikiip ja kasutajaliides EMUI 8.0. HUAWEI Mate 10 sarja telefonid on traditsiooniliselt väga kvaliteetsed, vastupidava akuga ning varustatud Leica topeltkaameraga. Mate 10 Pro version tuleb müügile Eestis ja Euroopas, teiste turgude jaoks toodetakse ka tavaline Mate 10 versioon.

„Oleme astunud intellektiajastusse ning tehisintellekt ei ole enam virtuaalne mõiste, vaid on põimunud meie igapäevaeluga. Tehisintellekt pakub kasutajatele paremat kogemust, võimaldab osutada väärtuslikke teenuseid ja parandab toodete toimimist,“ ütles Huawei Consumer Business Groupi tegevjuht Richard Yu. „HUAWEI Mate 10 telefonide mobiilikiibis on tehisintellekt peidetud spetsiaalsesse protsessorisse – Neural Network Processing Unit -, pannes aluse nutitelefonide uuele ajastule.”

Põhiomadused:

Maailma esimene nutitelefonide tehisintellektiga protsessor, mis kasutab spetsiaalset neurovõrkude tehnoloogiat Neural Network Processing Unit (NPU);Märkamatu äärisega 3D klaaskorpus, HUAWEI FullView Display ekraan ja HDR10 vorming tagavad intensiivsed ja kirkamad värvid;TÜV kiirlaadimise ohutussertifikaadiga HUAWEI SuperCharge’i laadija ja 4000 mAh mahutavusega aku koos tehisintellektipõhise akuhaldusfunktsiooniga;Uus Leica topeltkaamera SUMMILUX-H objektiividega, f/1.6 avaga ja nutika pilditehnoloogiaga, sealhulgas tehisintellektipõhine maastiku ja objekti reaalajas tuvastus ning bokeh-efekt (tausta hägustamise efekt);Täiesti uus lihtsustatud kasutajaliides EMUI 8.0, mis põhineb Android™ 8.0-l.

Uus tehisintellektipõhine andmetöötlusarhitektuur nutikamaks mobiilikasutuseks

HUAWEI Mate 10 ja HUAWEI Mate 10 Pro on esimesed nutiseadmed, mis on varustatud uue Kirin 970 protsessori ja tehisintellektiga kiirema ja rohkem isikustatud kogemuse saamiseks. Kirin 970 kiibid on toodetud kaasaegset TSMC 10nm pooljuhtide tootmisprotsessi kasutades ning neis on kaheksatuumaline ARM Cortex keskprotsessor, esmakordselt turule toodud kaheteisttuumaline keskprotsessor Mali G72 ja spetsiaalselt mobiiliseadmete jaoks loodud NPU. Kirin 970 kiibil on ka uus kahekordne ISP protsessor tehisintellektipõhiseks nutikaks pildistamiseks. 

Spetsiaalne NPU, mis on ühendatud Huawei uuendusliku HiAI andmetöötlusplatvormiga, tähendab, et Kirin 970 tagab tehisintellektipõhiste toimingute 25 korda parema toimimise ja 50 korda suurema energiatõhususe võrreldes neljatuumalise Cortex-A73 protsessoriga.¹ HUAWEI Mate 10 seeria nutitelefon on ka maailma kiireim ning toetab ülikiiret LTE ühendust ja allalaadimist. Seadmed on varustatud maailma esimese kahe 4G SIM-kaardi toe ja kahekordse VoLTE ühendusega.

Ühendades seadme tehisintellektis individuaalse ja kollektiivse, tagab uus HUAWEI Mate sarja telefon kasutajatele reaalajas teenused, nende hulgas tehisintellektipõhine maastiku- ja objektituvastus ning kiirtõlkefunktsioon. Kirin 970 on avatud tehisintellektipõhine andmetöötlusplatvorm, milles kolmandad isikud saavad luua uusi tehisintellektipõhiseid rakendusi ning mis suurendab Huawei andmetöötlussuutlikust kogu väärtusahela ulatuses.

Disain pakub uuel tasemel mugavust

Uuel täisekraaniga telefonil HUAWEI Mate 10 on 5,9-tolline 16:9 küljesuhtega ekraan, märkamatu äärise ja HDR10 vorminguga, mis tagab kirkad värvid. 10-tollisel HUAWEI Mate 10 Prol on 18:9 küljesuhtega OLED ekraan, kõrge ekraani ja korpuse suhtega ja HDR10 vorminguga paremaks videote vaatamiseks.

Sümboolse tähtsusega seadmel on ergonoomiline, kõigis neljas küljes sümmeetriliselt kumerduv 3D klaaskorpus. Seadme tagakülg on peegelduv ja toob esile uue Leica topeltkaamera.

HUAWEI Mate 10 Pro on IP67 sertifikaadiga vee- ja tolmukindel telefon.

Uus Leica topeltkaamera ja tehisintellektipõhine akuhaldusfunktsioon panevad alguse järgmise põlvkonna nutitelefonidele

Huawei on taas kord teinud koostööd Leicaga, et luua telefonidel HUAWEI Mate 10 ja HUAWEI Mate 10 Pro kasutatav topeltkaamera. Topeltkaamera moodustavad 12-megapiksline RGB värvisensor ja 20-megapiksline monokroomsenor, optiline pildistabilisaator (OIS), kaks maailma suurima avaga (f/1.6) objektiivi, tehisintellektipõhine bokeh-efekt (tausta hägustamise efekt) ja digisuum. Uus tehisintellektipõhine maastiku- ja objektituvastus, mis seadistab kaamera automaatselt vastavalt objektile või maastikule, toetab kõrgtehnoloogilist tehisintellektipõhise liikumisanduriga digisuumi funktsiooni, et oleks võimalik teha selgemaid ja teravamaid pilte.

Telefonidel HUAWEI Mate 10 ja HUAWEI Mate 10 Pro on 4000 mAh mahutavusega aku koos nutika akuhaldussüsteemiga, mis kohandab ennast kasutaja käitumisele ja jagab nutikalt ressursse, et pikendada aku eluiga. See toetab 4.5V / 5A madalpinge kiirlaadimist, laadides aku 1%-lt täituvuselt 20% täituvuseni 10 minutiga ja 58% täituvuseni poole tunniga. Lisaks on HUAWEI SuperCharge maailma esimene kiirlaadimistehnoloogia, millel on TÜV kiirlaadimise ohutussertifikaat, tagades ohutu laadimise.

Telefonides HUAWEI Mate 10 ja HUAWEI Mate 10 Pro on täiesti uus Huawei kasutajaliides EMUI 8.0, mis põhineb platvormil Android™ 8.0. Lisatud on tehisintellekti mootor, et täielikult kasutada ära kiibi Kirin 970 võimalused; tehisintellektipõhine kiirtõlkefunktsioon, mis tõlgib kiiremini ja täpsemini, et tagada sujuvam suhtlemine; Huawei Mate sarja telefonid on lihtsasti ühendatavad suurema ekraaniga; telefoni saab kasutada suure arvutiekraaniga, kas peegeldades või laiendades nutitelefoni ekraani arvutiekraanina.

Uued lisaseadmed

Huawei toob turule ka HUAWEI Mate 10 kolm lisaseadet: EnVizion 360 kaamera, SuperCharge™ akupank ja nutikas kaal.

EnVizion 360 kaameraga saab teha 5K fotosid ja 360-kraadiseid 2K videoid ning neid saab vaadata paljude erinevate režiimidega, et kasutajad saaksid neid jagada sotsiaalmeediakanalites.Huawei SuperCharge™ akupank toetab 4.5V / 5A madalpinge kiirlaadimist.Nutikas kaal jälgib ja analüüsib mobiiliäpi abil terviseandmeid, näiteks keha rasvaprotsenti ja kehamassiindeksit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755