Autor: ITuudised.ee • 18. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sami Seppänen: läbi aegade üks edukamaid kvartaleid Elisale Eestis

Sami Seppänen
Foto: Andras Kralla
Elisa Eesti tõi käesoleva aasta kolmandas kvartalis välja juba esimesed ühisteenused ning kasvatas liideste arvu telekomiteenuste valdkonnas 10 500 ning üle õhu TV-teenustes 20 300 võrra.

Elisa Eesti AS juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul oli käesoleva aasta kolmas kvartal Elisa Eestile läbi aegade üks edukamaid. „Käesoleva aasta kevadel viis Elisa lõpuni ühinemised Starmani ja Santa Monica Networksiga ning kolmandas kvartalis realiseerusid juba esimesed ühinemistest tekkinud sünergiad,“ andis Sami Seppänen ülevaate ettevõtte käesoleva aasta kolmanda kvartali tulemustest.

Elisa tuli selle aasta kolmandas kvartalis välja esimeste ühiste teenustega – turule jõudsid nii teleteenus Binge kui ka Starmani uus TV. “Astutud sammud toetavad selgelt Elisa strateegiat pakkuda kliendile nii kommunikatsiooni- kui ka meelelahutusteenuseid ning näen, et see on väga suur samm edasi kogu turu ja klientide seisukohast vaadatuna,“ rääkis Sami Seppänen.

Seppänen tõi välja, et tänasel turul on üha enam lõimumas telekommunikatsiooni  ja meelelahutuse valdkonnad. „Nutiseadmed ja videote vaatamine mis iganes vormis on omavahel väga tihedalt seotud ning Elisa liigubki suunas, kus oleme valmis kliendile meelepäraseid meelelahutuse elamusi igas vormis ja seadmes ka pakkuma,“ andis Sami Seppänen ülevaate ettevõtte edasisest strateegiast.

Suvel turule jõudnud televisiooniteenus Binge toob ühe teenushinna sees kliendini kogu nutitelevisiooni võimekuse, alustades salvestamisest, järelvaatamisest kuni populaarsete äppide kasutamiseni välja ning lisaks on TV-teenusesse integreeritud Netflix ja YouTube. Starmani uus TV toob kliendini omakorda tema vaatamisharjumustele vastavad temaatilised maailmad ning võimaldab meelepärase saate või filmi üles leida mõne nupuvajutusega.

„Telekommunikatsiooniteenustes on Elisa eesmärgiks luua kliendile väga hea kogemus 4G võrgus ning liikuda 5G võrgu avamise suunas,“ rääkis ettevõtte juht. „Elisa valmistab üle kogu Eesti ette teise ja kolmanda sageduskihiga 4G võrku, mis on eelduseks järgmise põlvkonna 5G võrgu avamiseks lõpptarbijale.“

Lisaks soetas Elisa suvel võrgu võimekuse suurendamiseks Tehnilise Järelevalveametilt täiendava sagedusressursi ning võttis kasutusele uut tüüpi raadiotehnilise lahenduse, mis laseb interneti kiiruseid nutiseadmetes kolmandiku võrra tõsta. Lahendus võimaldab edastada võrgus 33% võrra rohkem infot ühes ajaühikus ning tõstab ühtemoodi alla- ja üleslaadimise kiirust.

Elisa on 4G võrgu tihendamise ning teise ja kolmanda sageduskihi lisamise töödega lõpetanud Tallinnas, Harjumaal, Tartu linnas, Tartumaal ning Peipsiäärses piirkonnas Põlvamaalt kuni Ida–Virumaani välja. Hetkel toimuvad võrgu tihendamise ja uuendustööd Pärnu linnas ja Pärnumaal.

Elisa mobiilsideteenuste liideste arv kasvas käesoleva aasta kolmandas kvartalis võrreldes eelmise kvartaliga 10 500 võrra. Selle aasta kolmanda kvartali lõpus oli Elisal mobiilsideteenuste liitumisi kokku 676 548 ning teise kvartali lõpus 666 018. Kasv toimus nii lepingulises kui ka kõnekaardi segmendis.

Üle õhu TV teenustes kasvas liideste arv teise ja kolmanda kvartali võrdluses 20 300 võrra. Selle aasta kolmandas kvartalis oli Elisal üle õhu TV liitumisi 76 500 ning teises kvartalis 56 100.

DigiTV liideseid oli Elisal käesoleva aasta kolmanda kvartalis 122 600 ning interneti püsiühenduses 92 700.

Elisa Eesti käive oli 2017. aasta kolmandas kvartalis 39,6 miljonit eurot. Elisa Eesti EBITDA tõusis selle aasta kolmanda kvartali lõpus tasemeni 32,1%. 

Elisa korporatsiooni 2017. aasta kolmanda kvartali majandustulemustega saad lähemalt tutvuda siit: www.elisa.com/investors

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755