Autor: Märt Belkin • 22. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni kriisiplaan on lootustandev

Ericssoni tegevjuht Börje Ekholm
Foto: Ericsson
Kui restruktureerimiskulud kõrvale jätta, jäi Rootsi elektroonikahiid Ericsson kolmandas kvartalis nulli, mis annab lootust, et firma kriisiplaan töötab.

Korrigeeritud ärikasumi järgi vaadatuna jäi firma kolmandas kvartalis nulli. Analüütikud ootasid seejuures 539 miljoni Rootsi krooni ehk 56 miljoni euro suurust miinust, vahendas Bloomberg. Aasta tagasi suutis firma kolmandas kvartalis kokku saada 1,6 miljardit krooni kasumit.

See näitaja on aga korrigeeritud restruktureerimiskuludega, mis parasjagu kriisiplaani ellu rakendavas firmas on päris kõrged. Kui need arvestamata jätta, tuli kokku üpris tugev miinus, mis oli rängem ka prognoositust – Reutersi küsitletud analüütikud ootasid 3,5 miljardi suurust ärikahjumit, ent tegelikult tegi firma isegi 4,8 miljardit miinust.

Ericssoni tegevjuht Börje Ekholm lubas investoritele, et jätkatakse kevadel käivitatud uue strateegiaga. “Ehkki palju on veel teha, on meie tulemustes juba näha teatud julgustandvaid arenguid, ehkki turuolukord on jätkuvalt keerukas,” lisas ta korrigeeritud näitajate järgi saavutatud miinusele viidates.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755