Autor: ITuudised.ee • 24. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiameti ettekirjutus: lõpetada mobiilioperaatorite eelistamine

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots
Foto: Andras Kralla
Konkurentsiamet sekkus jõuliselt Euroopa rahade eest ülikiire interneti põhivõrgu EstWin rajamise ja haldamise käiku Eestis ning tegi seda loovale sihtasutusele ettekirjutuse lõpetada mobiilioperaatorite eelistamine, kirjutas Postimees.

Eesti Lairiba Sihtasutusele (ELA SA) tehtud ettekirjutuses nõutakse, et alates 20. novembrist tuleb EstWin baasvõrgule juurdepääsutingimusi leevendada, et parandada maapiirkondade elanikele kiire interneti osutamise võimalusi.

«ELA SA on kujundanud ligipääsutingimused EstWin baasvõrgule viisil, mis on sobivad eelkõige suurtele mobiilsideettevõtjatele, kellel on palju tarbijaid. Maapiirkondades aga asuvad vähesed tarbijad suurte vahemaade taga ning seal teenust osutada soovivatele teistele ettevõtjatele ELA SA hinnakiri ei sobi,» teatas konkurentsiamet.

Maapiirkondade tarbeks on küll kujundatud teenus «kiu rent tarbijaühenduseks», kus tasu tarbija kohta on väiksem, kuid selle kasutatavust on erinevate tingimustega oluliselt piiratud. Eelkõige on piiratud tarbijate arvu ja renditava kiulõigu pikkust. Konkurentsiameti ettekirjutus nõuabki nende piiravate tingimuste eemaldamist.

Loe pikemalt Postimehest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755