Autor: ITuudised.ee • 25. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuendusliku õppevara soetamiseks esitati taotlusi 7 miljoni euro eest

Foto: Pixabay.com
Oktoobri alguses lõppenud uudsete õppimisvõimaluste toetamise esimeses taotlusvoorus laekus Innovesse kokku 50 taotlust 7 miljoni euro eest. Toetusmeetme, mille raames koolidel on võimalik taotleda koostöös vähemalt kahe teise kooliga toetust uuendusliku õppevara soetamiseks, väljatöötamiseks ja kasutamiseks, vastu oli erakordselt suur huvi.

„Soovime toetada koole õppe praktilisemaks muutmisel ja omavahelise koostöö tihendamisel. Toetuse abil on võimalik koolidel koostöös tuua õppesse nii uuenduslikke kui ka uudseid õppimisvõimalusi, mis loovad eeldused arenguhüppeks,“ selgitas haridus- ja teadusminister Mailis Reps toetusmeetme vajalikkust. „Esitati väga põnevaid taotlusi, näiteks uurimislaborite sisseseadmiseks, taastuvenergia õppeväljaku loomiseks, multimeediaklassi loomiseks, kunstihariduse moderniseerimiseks ja veel mitmeid muidki,“ täpsustas Haridus- ja Teadusministeeriumi e-teenuste osakonna asejuhataja Kristel Rillo ja lisas, et „koolide poolt on välja pakutud palju erinevaid koostöömudeleid ja on rõõm näha, et eesmärgiks on võetud muutuva õpikäsituse parem rakendamine, mis on olnud juba väga pikka aega kõne all.“

Koolide koostööprojekte toetatakse kokku 10 miljoni euroga Euroopa Sotsiaalfondi meetmest „Kaasaegse ja uuendusliku õppevara ühiskasutuskorralduse toetamine“, mille eesmärgiks on suunata ja julgustada haridusasutusi õppekava uudsele elluviimisele, toetades sealjuures iga õppija individuaalset ja sotsiaalset arengut, loovust, ettevõtlikkust ja digipädevusi arendava õpikäsituse rakendamist ühiskasutuskorralduse abil.

Esimese taotlusvooru, mille maht oli 2 miljonit eurot, tulemused selguvad eelduste kohaselt enne käesoleva aasta lõppu. Järgmine taotlusvoor kuulutatakse välja pärast esimese taotlusvooru tulemuste välja kuulutamist ja tingimuste hindamist. Taotlusvoore viib läbi sihtasutus Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755