Autor: ITuudised.ee • 27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordic-Baltic Dynamics: ka riigid peavad olema startupilikult kiired ja paindlikud

Konverentsi peaesineja Victor Galaz
Foto: Teaduspark Tehnopol
Eile ja täna Stockholmis peetud Balti- ja Põhjamaade innovatsioonikonverentsi esinejad tõdesid, et pidevate muutuste juhtimiseks peavad ka riigid ja suurettevõtted startupidelt õppima, kuidas olla kiired, paindlikud ja inimeste vajadustele paremini vastavad, edastas ürituse kokkuvõtva sõnumi Teaduspark Tehnopol.

Konverentsi peaesineja Victor Galaz tõdes, et muutused on saanud igapäevaelu lahutamatuks osaks ja varsti ei piisa jätkusuutliku tuleviku tagamiseks enam nulltaseme süsinkemissiooni lahendustest ning vaja on välja töötada õhust süsihappegaasi eemaldavad lahendused. Galazi sõnul on tulevik nutikate tehnoloogiliste lahenduste päralt ning teadusparkidel ja innovatsioonikeskustel on nende väljatöötamisel suur roll.

Ligikaudu 98% uutest innovaatilistest lahendustest ei võida kohe alguses ühtegi auhinda ega pääse kiirenditesse, kuid nende seas võib olla ettevõtluse uusi superstaare, nagu Spotify või Skype. Teadusparkidel on võimalik luua selliste ideede ja ettevõtete arenguks sobilik pinnas ning leida neile ka praktilist väljundit suurte koostööpartnerite otsingutel.

Teaduspargi Tehnopol juhi Jaak Raie sõnul on Balti- ja Põhjamaad eraldi võttes maailma mastaabis pigem väikesed riigid ning seetõttu peaksime regioonina investeerima rohkem aega ja raha reaalsesse koostöösse, et olla nähtavad ja meelitada siia suuri inversteeringuid.

Rootsi Teadusparkide Liidu juhi Magnus Lundini hinnagul pakub Nordic-Baltic Dynamics suurepärast võimalust arendada koostöös Läänemere äärset ökosüsteemi. „Koos õppides ja arenedes saame olla nii riigi kui ka regioonina tugevamad. Konverentsil pakume suurkoproratsioonidele ja startupidele reaalset võimalust leida endale parim koostööpartner, kelle abil saavad suured areneda ja väikesed väljundi suuremale turule,“ lisas Lundin.

Nordic-Baltic Dynamicsi kõrvalprogrammi käigus korraldati 15 Rootsi suurkorporatsiooni, nagu näiteks ABB, Saabi, Sony Mobile´i ja Komatsu ning 50 Balti- ja Põhjamaade startupi kiirkohtumisi, et leida tulevikuks sobivaid koostööprojekte ja -partnereid. Kohtumisi korraldanud organisatsioon Ignite Sweden on Rootsi suurim startupide ja korporatsioonide kokkuviija, kes on 2017. aastal korraldanud 600 sellist kohtumist.

Nordic-Baltic Dynamics on uus versioon pikima traditsiooniga Baltimaade innovatsioonikonverentsist, mis toimus sellel aastal juba 22. korda, tuues kokku innovatsiooniliidrid Eestist, Leedust, Lätist, Rootsist, Soomest, Norrast ja Taanist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755