Autor: Maris Meiessaar • 29. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õnn kasvada kümme korda suuremaks

Firma ITM Trade OÜ Tallinna kontoris on täna töötajaid kokku 50.
Foto: ITM Trade
Äripäeva IT TOPis mullu auhinnalise teise koha pälvinud ITM Trade on tänavu oma arenguruumi realiseerinud ja istub tipus, naeratus suul. Ettevõtte juht Sergei Astafjev peab suurimaks edu märgiks, et Eestis on töötajate arv suudetud kasvatada kümme korda suuremaks.

Asutatud: 2009Omanikud ja juhid: Aleksandr Kostin ja Sergei AstafjevKäive: mullu 4,5 miljonit, kasvas aastaga 46%Ärikasum: mullu 2,57 mln eurot, kasvas aastaga 82%Töötajaid: mullu 33, praegu 50

Esimest korda 2015. aastal Äripäeva TOPi jõudnud ITM Trade’i hüüdlause „We Create IT Magic“ ehk meie loome IT-maagiat taga on Tallinnas ja Vilniuses tegutsev programeerimisfirma, mille kodulehelt ei vaata vastu ühegi patsiga poissi, vaid tõesti ainult erksad värvid ja puhas rõõm. ITMi multitalendid lubavad laitmatult kas või interneti täis kirjutada – teha valmis veebid-äpid, kirjutada valmis brändistrateegia, luua turundus- ja reklaamikampaaniad ning veebipoed, aga ka ehitada ettevõtte kaitseks inranetid-tulemüürid.

2009. aastal tegevust alustanud ettevõtte omanikud on 50-50 Aleksandr Kostin ja Sergei Astafjev, kellest viimane ettevõtet igapäevaselt ka juhib ning kelle käe all on valminud 300 edukat projekti enam kui 35 riigis. Vilniuse ja Tallinna kontorite peale on ITMis töötajaid kokku 100.

Hommikuse tennisetrenni vahepeal leidis juhatuse liige Sergei Astafjev ka aega vastata Äripäeva küsimustele.

Mis on IT-sektori suurimad mured-rõõmud?

IT-valdkond areneb ja laieneb kiiresti, seega projektide elluviimisel tuleb arvesse võtta mitmeid faktoreid, mis võivad seda mõjutada. Projektide käsitlemine vajab õigeaegset reageerimist, riskide ettenägemist, ülesannete täpset ülessättimist ja läbimõeldud rakendamist. Meie töö on väga tempokas ja väljakutseline, kui inimesed suhtuvad oma töösse kirega ei ole ükski väljakutse mureks, vaid just suureks rõõmuks.

Kuidas kliente hoiate ja leiate?

Meie individuaalne suhtumine igasse klienti ja projekti on meie edu saladus. Oskame kiiresti reageerida klientide vajadustele ja leida optimaalse lahenduse, mis katab konkreetseid nõudmisi. Selline suhtumine tõesti loob ja aitab säilitada tugevaid ärisuhteid. Uute klientidega saame kokku rahvusvahelistel näitustel ja konverentsidel, samas palju uusi kliente saame tänu olemasolevate klientide soovitustele. 

Mida peate enda suurimaks saavutuseks?

Suurimaks saavutuseks on ettevõtte stabiilne kasv, töötajate arvu suurendamine, kaasaegsete töötingimuste loomine ning erinevate motivatsioonisüsteemide kasutamine. Meil on uus, ergonoomiline ja ülifunktsionaalne töökeskkond. Kõik on läbimõeldud pisiasjadeni, et tagada mõnus inspireeriv tööatmosfäär, mis julgustab ja innustab inimesi produktiivsele tööle.

Mis on suurimad probleemid, mis lahendust vajavad?

Püüame ennetada probleeme ja tavaliselt leiame kiirelt lahenduse igale raskele olukorrale. Seoses kiire arenguga tekivad raskused kvalifitseeritud IT-alaste pädevustega tööjõu leidmisel, hetkel üheks lahenduseks on spetsialistide värbamine välismaalt.

Kuidas töötajaid hoiate ja leiate? Mis tempos kasvate?

Töötajate arv kasvab meil pidevalt, püüame leida kvalifitseeritud töötajaid nii kohalikul tööturul, kui ka värbame inimesi lähiriikidest. Näiteks, praegu on meie töötajate üldarv Tallinnas 50, aastal 2009 oli 5, ning täna on meil palju spetsialiste välismaalt.

Kui võrdlete ettevõtte algusaegu ja praegust, siis mis muutus silma hakkab?

Täna saame hakkama erineva raskustasemega IT-projektidega ja meie teenuste nimekiri on märkimisväärselt laienenud, mille üle oleme väga uhked. Nagu ka enne olen maininud töötajaid on samuti 10 korda rohkem kui varem, mis vihjab projektide ja klientide arvu suurenemisele.

Millisena näete ITM-i viie või kümne aasta pärast? Kuhu ja kuidas plaanite kasvada-laieneda?

Meil on plaanis viia meie teenused ja realiseeritud IT-protsessid kõrgtasemele, et meie kliendid saaksid saavutada suurepäraseid tulemusi IT-, finants- ja turundus valdkonnas. Samas laiendada ärisuhteid välismaa partneritega, et esindada Eestit rahvusvahelisel tasandil!

Olen väga rahul meie saavutustega ja olen kindel, et ka edaspidi jätkame liikumist õiges suunas ja toome oma panuse IT-valdkonna arengusse!

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755