Autor: ITuudised.ee • 31. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikool ja NATO Küberkaitsekoostöö Keskus alustavad partnerlust teadus- ja õppetöös

NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse juht Merle MaigreMerle Maigre ja TTÜ rektor Jaak Aaviksoo
Foto: Edmond Mäll
Tallinna tehnikaülikool ja NATO Küberkaitsekoostöö Keskus alustavad tihedamat strateegilist koostööd teadus- ja õppetöös, samuti küberkaitse õppustel.

Leppes on oluline osa tööstusdoktorantuuri edendamisel. Tegu on tehnikaülikooli uusima initsiatiiviga, kus ettevõttes või muus asutuses töötava tehnikaülikooli doktorandi teadus- ja arendustöö vormub teaduspublikatsioonideks ja doktoritööks.

„Meie jaoks on koostöö NATO Küberkaitsekoostöö Keskus suure strateegilise tähtsusega. TTÜ olulise algatuse – TalTechDigitali – eesmärgiks on ülikooli radikaalne ümberkorraldus võttes kasutusele uusimad digitaalseid tehnoloogiad. Küberturvalisuse ning -kaitse uurimine ja õpetamine on selle algatuse üks sambaid ning NATO Küberkaitsekoostöö Keskus on sel alal parim koostööpartner,“ rõhutas TTÜ rektor Jaak Aaviksoo.

„Oleme NATO kompetentsikeskusena üleilmses küberkogukonnas tuntud. Kuid selge on, et üksinda ei tee keegi midagi ära. Hindame koostööd ja seetõttu peame partnerlust tippülikoolidega oluliseks ja vajalikuks. Meil on heameel anda selge raam ühisteks tegevusteks eelolevatel aastatel. Eelkõige võidavad koostööst meie töötajad, tänase seisuga 20 eri riigist, kel on võimalus ühendada oma töö keskuses doktorikraadi omandamisega Tallinna tehnikaülikoolis,“ ütles Merle Maigre, NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse juht.

Lisaks tähendab tehnikaülikooli ja NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse partnerlus ka koostööd teaduspublitseerimisel, ligipääsu teadusandmebaasidele, ülikooli teadlaste osalemist keskuse õppustel, keskuse töötajate loenguid ülikoolis. 

NATO Küberkaitsekoostöö Keskus on NATO akrediteeritud rahvusvaheline kompetentsikeskus, mõttekoda ja väljaõppeasutus. 2008. aastal loodud keskus on kasvanud oluliseks küberkaitse valdkonna ekspertiisi allikaks NATO ja liikmesriikide jaoks.

Iseseisva rahvusvahelise organisatsioonina keskendub NATO Küberkaitsekoostöö Keskus rakendusuuringutele, analüüsidele, koolitustele ja õppustele küberkaitse valdkonnas. Keskus korraldab iga-aastaselt ka maailma keerukaimat rahvusvahelist tehnilist küberkaitse õppust Locked Shields. Sel aastal anti keskuse eestvedamisel välja Tallinn Manual 2.0, mis on kõige põhjalikum ja kõikehõlmavam käsiraamat rahvusvahelise õiguse kehtivusest küberruumis.

NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse liikmed on NATO riikidest Belgia, Eesti, Hispaania, Holland, Itaalia, Kreeka, Leedu, Läti, Poola, Prantsusmaa, Saksamaa, Slovakkia, Tšehhi vabariik, Türgi, Ungari, USA ja Ühendkuningriik. Austria, Soome ja Rootsi on liitunud keskusega partnerriikidena.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755