Autor: ITuudised.ee • 3. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PPA ja Elisa avavad laupäeval ühised Mobiil-ID aktiveerimispunktid

Foto: Pixabay.com
Politsei- ja Piirivalveamet ja Elisa avavad sel laupäeval Tallinnas, Tartus ja Pärnus ühised teeninduspunktid, kus kliendid saavad kohapeal kiirelt sõlmida ja aktiveerida Mobiil-ID teenuse.

Eile õhtul otsustas Vabariigi Valitsus, et pärast 2014. aasta 16. oktoobrit välja antud ID-kaartide teoreetiline turvarisk on muutunud liiga käegakatsutavaks ning ID kaartide sertifikaadid peatatakse täna südaöösel, see on reedel, 03.11.2017 kell 24.00.

Alternatiivse valikuna soovitab Vabariigi Valitsus klientidel kasutada Mobiil-ID-d. Teenuse aktiveerimise lihtsustamiseks avavad PPA ja Elisa laupäeval 4 teeninduspunkti, kus kliendid saavad kohe kohapeal Mobiil-ID teenuse avada ja aktiveerida.   

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul on Politsei- ja Piirivalveamet valmis saanud arendusega, mis võimaldab PPA ametnikul ise kliendi eest MID taotluse kinnitada ja seeläbi teenuse aktiveerida. „Tänu sellele saame riigi ja operaatori koostöös avada kolmes Eesti suuremas linnas 4 teeninduspunkti, kus Elisa sõlmib kliendiga kohapeal M-ID teenuslepingu ning PPA ametnik aktiveerib kohe ka teenuse,“ selgitas Mailiis Ploomann.  

PPA ja Elisa ühised teeninduspunktid asuvad:

Tallinnas Politsei- ja Piirivalveameti P. Pinna teeniduspunktis (aadress P.Pinna 4)Tallinnas Politsei- ja Piirivalveameti Tammsaare teeninduspunktis (aadress A. H. Tammsaare tee 47)Tartu Politsei- ja Piirivalveameti teeninduspunktis (aadress Riia mnt 132)Pärnu Politsei- ja Piirivalveameti teeninduspunktis (aadress Aida 5)

Tänase päeva jooksul saavad kõik - nii uuendatud kui uuendamata ID kaardid - kasutada PIN 1, PIN2  - igale poole sisse logimiseks, allkirjade andmiseks jne. Homsest, 4. novembrist alates see võimalus uuendamata ID kaartidele peatatakse ning iga kord, kui klient seda teha üritab, saab ta vastuseks, et tema ID kaardi sertifikaat vajab uuendamist.

Elisa kliendid, kel jäävad pärast 2014. aasta 16. oktoobrit väljastatud ID-kaardi sertifikaadid uuendamata, saavad homsest alates Iseteenindusse sisenemisel kasutada 3 alternatiivset võimalust:

kasutada Elisa ITBsse sisse logimiseks alternatiivseid variante (nt panga kaudu, paroolikaardiga)tulla Elisa esindusse, kus asub maksekiosk ja tasuda arve kaardiga läbi maksekioskitulla Elisa esindusse ning vormistada endale Mobiil-ID

Elisas on Mobiil-ID liitumiste arv kahel viimasel kuul pea kolmekordistunud. „Rekordpäeval on M-ID aktiveerimisi üle 200 päevas,“ märkis Mailiis Ploomann ning lisas, et Elisa on valmis edasiseks liitumisarvu kasvuks ja ootab kliente esindustesse.

Kokku kasutab täna Mobiil-ID-d 46 000 Elisa klienti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755