Autor: Indrek Mäe • 5. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple ületas analüütikute ootused

Foto: Pixabay.com
USA tehnoloogiahiid Apple avaldas neljapäeva õhtul oma eelmise kvartali tulemused, mis olid igas aspektis paremad, kui ükski analüütik oleks julgenud loota.

Nii oli Apple'i möödunud kvartali kasumiks 2,07 dollarit aktsia kohta, samas ootasid analüütikud 1,87dollarilist kasumit. Käibeks kujunes möödunud kvartalis aga 52,6 miljardit dollarit, mida on 1,9 miljardi võrra rohkem, kui Reutersi poolt küsitletud analüütikud ootasid.

Tulemustega lööb ettevõte tugevalt ka möödunud aasta kolmandat kvartalit, mil kasum oli 1,67 dollarit aktsia kohta. Tugevat kasumikasvu toetasid oodatust tugevamad iPhone’ide müüginumbrid. Samuti rõõmustab investoreid teadmine, et brutomarginaalid olid möödunud kvatalis 37,9 protsenti, mis tähendab, et Apple müüb üha kallimaid tooteid. Lisaks oodatakse pikisilmi seda, millal õunafirma turuväärtus jõuab triljoni dollarini. Eelmisel aastal tõusis Apple’i turuväärtus poole võrra ja praegu on see 900 miljardit dollarit.Apple lubas maksta dividende 63 senti aktsia kohta.Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755