Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 14. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlaste uuenduslik autotehnoloogia tõotab miljardeid

Foto: Kuvatõmmis
Soomes arendatakse autotehnoloogiat, milleni Tesla veel ei küüni. "2020ndatel oleme miljardifirma," lubavad soome teadlased.

"Oleme millegi suure alguses," lausus Sensible 4 juht Harri Santamala Kauppalehtile. Aalto ülikooli projektist alguse saanud Sensible 4 arendab autonoomseks sõitmiseks vajalikku tehnoloogiat.

"Ainuüksi Hiinas on selle turuks 2030. aastaks 2500 miljardit dollarit. Järgmisel aastakümnel oleme ise ka miljardiettevõte," lausus Santamala.

Sensible 4 arendatav tehnoloogia põhineb Soomes üle 30 aasta tehtud akadeemilisel uurimistööl ja on ajalehe teatel uuenduslikum kui see, mida arendab Tesla.

Sensible 4 otsib praegu 10 miljoni euro suurust lisainvesteeringut ja kohtub investoritega ka kuu lõpus toimuval Slushil.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755