Autorid: ITuudised.ee , Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 17. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jorma Ollila alahindas Amazoni asutajat

Jorma Ollila
Foto: Raul Mee
Nokia eksjuht Jorma Ollila rääkis Helsingis seminaril esinedes oma esimesest kohtumisest Amazoni asutaja Jeff Bezosega ja sellest, et ta alahindas meest.

„Kohtusin esimest korda Jeff Bezosega aastal 2000, kui ta oli alustamas Amazoniga. Jeff veel märkis, et ai, sa polegi veel midagi tellinud ja näitas, kuidas tellimust teha,“ meenutas Ollila Kauppalehti vahendusel.

Ollila rääkis, kuidas Bezos selgitas toona väga kaasahaaraval viisil, kuidas Amazon saab kliendi eluaegsesse haardesse juba nelja-viie klikiga.

„Kui teil on võimalik kohtuda Jeff Bezosega, soovitan. See tasub ära. Mõtlesin toona, et ohoo, peaks tutvuma Amazoniga veidi lähemalt, kuid ei tabanud siis, et varsti hakkab Amazon müüma ameeriklastele isegi Whole Foodsi toitu ja nii edasi ja nii edasi,“ lausus Ollila.

Ollila tõdes seminaril, et USA on lasknud Amazonil, Google'il, Microsoftil, Facebookil ja Apple'il tõusta valitsevale positsioonile liiga kergesti. Ta lisas, et nimetatud tehnloogiahiiglaste ja paari Hiina hiiglase ülemvõim võib kasvada liiga ohtlikuks.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755