18. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoin taastus ja hüppas uue rekordini

Foto: Pixabay.com
Bitcoin on pärast 29protsendilist hinnalangust kiiresti taastunud ja uue rekordini jõudnud, kirjutab Bloomberg.

Bitcoin on sellel nädalal tõusnud 17 protsenti ning jõudnud 7997 dollarini. Praeguseks on krüptoraha veidi taandunud ning üks ühik maksab 7815 dollarit. Veel pühapäeval kauples krüptovaluuta 5617 dollari juures.

Sellel nädalal toimunud hinnatõus tuli pärast seda, mil bitcoin kaotas vaid loetud päevadega oma turuväärtusest 38 miljardit dollarit.

Analüütikud on volatiilsuse põhjusena toonud välja mitmeid erinevaid asjaolusid. Üks faktor aga domineerib – selleks on üleminek alternatiivsetele krüptovaluutadele. Näiteks bitcoin cash, mis on sisuliselt uuendatud bitcoin, on vahepeal kallinenud kaks korda.

Bitcoin cashi ja bitcoini peamine erinevus seisneb plokkide suuruses – need on fundamentaalsed ehitusplokid, mille abiga on loodud blockchain. Bitcoin cash pakub investoritele suuremaid plokke, kus saab hoida rohkem andmeid – see võimaldab ülekandeid teha odavamalt ja kiiremini.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755