Autor: ITuudised.ee • 19. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia uuenenud äppi saavad nüüdsest kasutada ka ärikliendid

Foto: Kuvatõmmis
Eesti Energia uuendas oma mobiiliäppi ning pakub nüüd elektritarbimise jälgimise võimalust ka äriklientidele. Uuenduse abil on kõigil klientidel veelgi lihtsam analüüsida oma tarbimisharjumusi, planeerida elektri tarbimist ning seeläbi vähendada oma elektriarvet.

„Eesti Energia erakliendid on mobiiliäppi saanud kasutada juba paar aastat ning tänaseks on aktiivne kasutajaskond lähenemas 20 000-le. Tegeleme pidevalt uute võimaluste arendamisega, et mobiiliäpist veelgi rohkem kasu oleks,“ rääkis Eesti Energia energiamüügi Eesti turu juht Jaak Jõgi. „Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et ka meie ärikliendid on äpi poolt pakutavatest võimalustest huvitatud. Nüüd on kõik funktsionaalsused, mis seni on olnud vaid erakliendile, kättesaadavad ka neile.“

Kuna kogu Eesti on üle viidud kaugloetavatele tunnipõhistele elektriarvestitele, saavad elektritarbijad enda tarbimist planeerida vastavalt elektri turuhinnale. Äpp kuvab järgmise päeva elektri börsihinda ning kasutaja saab oma tarbimist planeerida, ajatades näiteks seadmed tööle siis, kui elektri hind on kõige soodsam. „Iga kilovatt-tund, mis säästetakse tarbides, kajastub otseselt elektriarvel. Elektri tarbimise vähendamise hinnanguline mõju võib arvele olla kuni 10-20%. Äpp on kasulik abimees oma tarbimise juhtimisel,“ selgitas Jõgi.

Eesti Energia mobiiliäppi iseloomustavad lihtsus, selgus ja kasutajasõbralikkus. Avalehele saab iga kasutaja lisada endale meelepärase info: näiteks oma elektritarbimise, arve seisu ning elektri börsihinna. „Nii era- kui ärikliendid saavad äpi avalehele kuvada kõik enda nimel olevad tarbimiskohad. Nõnda on kiirelt ja mugavalt ühes kohas olemas ülevaade kõikide majapidamiste ja ettevõtete elektritarbimisest ja arvetest,“ lisas Jõgi.  

Uuenenud äpist on võimalik tunnise täpsusega vaadata, kuidas on elektritarbimine ajas muutunud ning võrrelda nädala, kuu või aasta lõikes oma tarbimist. Nii näeb kasutaja täpselt, millist mõju on arvetele avaldanud näiteksleibkonna suurenemine, energiasäästlikumad kodumasinad või kütteperioodi algus.

Nutikat rakendust saavad kasutada kõik Eesti Energia era- ja ärikliendid. Ärikliendid saavad mobiiliäppi sisse logida Mobiil-ID’ga, erakliendid ka viitenumbri ja isikukoodiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755