Autor: ITuudised.ee • 20. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levikom käivitab uue võrgukeskuse ning üleriigilise ülikiire baasvõrgu

Foto: Kuvatõmmis
Levikom alustas nädalavahetusel uuele võrgukeskusele ja ülikiirele baasvõrgule ülemineku viimast etappi. Selle käigus viiakse ettevõtte kogu IP tuumikvõrk üle uutele võimsamatele keskseadmetele ning üleriigiline tugijaamasid ühendav baasvõrk suures osas 10 Gbit/s andmesidekiirust tagavale tehnoloogiale. Firma suurendab samaaegselt ka rahvusvahelise ühenduse mahtu. Uus võrgukeskus ja baasvõrk tagavad klientidele kiirema andmeside ja suurema töökindluse.

Levikomi uus võrgukeskus ja baasvõrk käivituvad täies mahus detsembri alguses.

Levikomi juhatuse aseesimehe Peep Põldsammi sõnul on viimasel poolaastal ettevõtte kliendibaas jõudsas kasvutrendis. “Just järsult suurenenud klientide arv ning hüppeliselt kasvanud interneti ja TV-teenuste andmemahud tingisid vajaduse uue võrgukeskuse ja suuremat läbilaskevõimet võimaldava ülekandevõrgu loomiseks. Uue võrgukeskuse käivitumisega muudetakse ka Levikomi üleriigilise transportvõrgu arhitektuuri ning minnakse üle 10 Gbit/s andmekiirust tagavale tehnoloogiale, millega saavad ühendatud enamus meie VirtuaalFiiberTM-võrgu tugijaamasid,” selgitas Põldsamm. Eesti eri paigus asuvatele klientidele tähendab see lisaks suuremale interneti kiirusele ka väiksemat paketiviidet (ping) ning veel paremat ühenduse stabiilsust ja latentsust. “Levikom pakub esimesena Eestis ülikiiret internetiühendust ka hajaasustusega piirkondades. Uus võrgukeskus võimaldab meil oma teenuste kvaliteeti oluliselt tõsta ka kesklinnast kaugemal elavate klientide jaoks,” rõhutas Põldsamm.

“Valmiva võrgukeskusega suurendame oluliselt ka rahvusvahelise IP ühenduse mahtu ning saame hajutada ühenduse katkemise riske,“ sõnas Levikomi võrguüksuse direktor Erik Reinaru. „Peaühenduse pakkujaks on uues keskuses Telia Carrier Services ning meie rahvusvahelised pea- ja varuühendused on nüüdsest tehniliselt teostatud geograafiliselt erinevatest kohtadest, mis suurendab märkimisväärselt välisühenduse töökindlust.“ Reinaru selgitas, et rohkem kui kuus kuud kestnud arendusprojekt viiakse lõpule detsembri alguseks ning ettevõtte investeeringud ulatuvad ligi 200 000 euroni.

Levikom on ligi 70 töötajaga kohalikul kapitalil baseeruv ettevõte, mis pakub ülikiire interneti-, televisiooni-, telefoni-, videovalve- ja pilveteenuseid ühtsetes teenusepakettides nii kodu- kui äriklientidele üleriigilise juhtmeta lairibavõrgu VirtuaalFiiberTM baasil. Levikomi IT ja telekomi alane kompetents ja teeninduskogemus ulatub aastasse 1992.

Levikom on suuruselt teine IT-äritaristuteenuste ja -lahenduste pakkuja Eestis nii suurkorporatsioonidele, kui ka väikeettevõtetele. Samuti opereerib Levikom maailma esimest avatud väärtusahelaga avalikku asjade interneti võrku NORAnet, olles asjade interneti äri- ja võrgulahenduste turul Eestis liider.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755