Autor: ITuudised.ee • 21. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maasikas: Euroopa Liit loob küberjulgeoleku kompetentsikeskuste võrgustiku

Eriesindaja Euroopa Liidu institutsioonide juures Matti Maasikas
Foto: Välisministeerium
20. novembril toimunud Euroopa Liidu üldasjade nõukogul Brüsselis valmistati ette detsembris toimuvat Euroopa Ülemkogu, arutati EL 2018. a tegevusplaani ning kolme EL institutsiooni (nõukogu, komisjon ja parlament) ühisdeklaratsiooni, mille eesmärk on kokku leppida nii 2018. aastal kui ka 2019.a esimesel veerandil kiiret käsitlemist vajavas õigusloomes.

Kohtumisel kiideti heaks EL küberjulgeoleku strateegia järeldused ningdigimõõtme edendamine EL arengukoostöös. EL nõukogu eesistujana kohtumist juhatanud eriesindaja Euroopa Liidu institutsioonide juures Matti Maasikas rõhutas, et “digiteemad on Eesti jaoks olnud eesistumisajal väga olulisel kohal. Hiljuti Euroopa Komisjoni poolt uuendatud küberjulgeoleku strateegia arvestab küberteemadega erinevates eluvaldkondades ning detsembri üldasjade nõukogus saame tutvuda juba konkreetsete tegevusplaanidega“. Ta lisas, et kavas on luua ka vastavate kompetentsikeskuste võrgustik. „Laiema digitaalteema toomine EL arengukoostöösse annab aga võimaluse tõhusamalt kaasa aidata arengukoostööriikide igapäevaelu edendamisele,“ tõdes Maasikas.

Euroopa Komisjoni järgmise aasta tööprogramm  puudutab nii tööhõivet, majanduskasvu kui digitaalset ühisturgu, samuti küberjulgeolekut, rändepoliitikat ja ELi rolli rahvusvahelisel tasandil. Tööprogramm lähtub aastateks 2014-2019 seatud prioriteetidest ning Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri esitatud kümnest tegevusvaldkonnast. Pärast tänast kohtumist algavad Euroopa parlamendi, nõukogu ja komisjoni läbirääkimised järgmise aasta seadusandlike prioriteetide kokkuleppimiseks.

Koos järgmise eesistujariigi Bulgaariaga esitles Maasikas 2018. aasta Euroopa poolaasta tegevuskava, milles on kirjas majanduskasvu prioriteedid järgmiseks aastaks. Lisaks avaldatakse samal ajal ka häiremehhanismi ning tööhõive aruanded ja euroala soovituste eelnõu.

Foto: Välisministeerium
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755