Autor: ITuudised.ee • 21. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab Eesti eesistumise suurim idufirmade üritus

Foto: Kuvatõmmis
Teisipäeval ja kolmapäeval toimub Eesti eesistumise suurim idufirmade kohtumine Startup Nations Summit. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) koos Global Entrepreneurship Networkiga toob Tallinnasse kokku idufirmade esindajaid ja poliitikakujundandajaid enam kui 60 riigist. Ürituse peateemaks on, kuidas tehnoloogiliste uuenduste kaudu arendada koostööd valitsuste ja ettevõtete vahel.

Startup Nations Summitil toimub erinevate arutelude ja kõnede kõrval ka poliitikakujundajate häkaton Policy Hack. Häkatonil osaleb üheksa meeskonda kaheksast valitsusest üle maailma. Iga valitsuse esindajad saabuvad Eestise ideega uuendusliku poliitika loomiseks, mida häkitakse koostöös idufirmade esindajatega kolmapäeval Startup Nations Summitil. 

Eestist lahkudes lähevad valitsused koju reaalsete kondikavadega täiesti uuteks poliitilisteks algatuseks. Policy Hacki viimane etapp toimub häkatonil osalenud riikides kohapeal, mil nad hakkavad Eestis välja töötatud ideed oma kohalikku seadusandlusesse panema. Sellisel viisil tehakse poliitika häkkimist maailmas esimest korda ning esindatud on Saksamaa, Madalmaade, Türgi, Mehhiko, Tšiili, Egiptuse, Guatemala ning kaks Eesti poliitikakujundajate meeskonda.

Üritust korraldavad Global Entrepreneurship Network ja Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koos Euroopa Komisjoni, Startup Estonia, EIT Digitali, Delli ja Kauffman Foundationiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755