Autor: ITuudised.ee • 22. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaheksa riiki käisid Eestis poliitikakujundamise häkatonil

Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
Täna lõppes teisipäeval ja kolmapäeval Tallinnas toimunud Eesti eesistumise suurim idufirmade kohtumine Startup Nations Summit. Ürituse keskmes oli poliitikakujundajate häkaton Policy Hack. Häkatonil osalesid Saksamaa, Madalmaade, Türgi, Mehhiko, Tšiili, Egiptuse, Guatemala ning kaks Eesti poliitikakujundajate meeskonda.

„Mul on hea meel, et koos Eesti idufirmadega sai teoks poliitikakujundamise häkaton, milleks sai šnitti võetud idufirmade kasutatavast formaadist. Startup Nations Summitil toimunud poliitikahäkaton pani kokku idufirmade ja valitsuste esindajad, kes soovisid igaüks välja töötada ühe uue konkreetse poliitikaalgatuse oma riigi jaoks. Täna õhtul sõidavad kõik riikide esindajad koju juba läbimõeldud kondikavadega, mille pinnalt oma ideed edasi arendada ja seda teostama hakata. Viimane osa häkatonist tuleb neil lõpule viia kodumaal. Nagu häkatonidel ikka, kõik ideed teoks ei saa, aga loome omalt poolt kõik tingimused, et Tallinnas väljatöötatud ideed ka reaalsuseks saaksid,“ ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

„Eestit esindasid poliitikahäkatonil kaks meeskonda. Esiteks innovatsioonihangete ideed testiv tiim, kes tahab arendada riigihangete seadust. Nende eesmärk on luua valitsusasutustele võimalus hankida ettekirjutatud toodete või teenuste asemel hoopis lahendusi püsitatud probleemidele. Sellise hankeprotsessi tulemusel saame avalikku raha kasutada innovatsiooni soodustamiseks Eesti ettevõtjate seas,“ kommenteeris minister Palo.

„Teise häkatonil osalenud Eesti tiimi teemaks oli kratiseadus, arutati tehisintellekti kasutuselevõtu eetilisi ja õiguslikke külgi. Tööprotsesside digitaliseerimine ja uute tehnoloogiate rakendamine tõstatab küsimusi nii tööhõive osas kui ka annab uusi mõtteid, missuguseid oskusi inimesed tulevikus vajavad,“ lisas minister Palo.

Rohkem kui 60 riigist osalejaid ja esinejaid kokku toonud idufirmade ja poliitikategijate kohtumisel esindasid Eestit lisaks minister Palole teiste seas ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Viljar Lubi ning Transferwise’i, Taxify, Lingvisti, Starshipi ja Testlio juhid. 

Ürituse korraldajad olid Global Entrepreneurship Network ja Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koos Euroopa Komisjoni, Startup Estonia, EIT Digitali, Delli ja Kauffman Foundationiga. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755