Autor: Ivar Veskioja • 23. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masinloetavad e-arved annavad Eesti majandusele töökäsi

Envoice OÜ juhatuse liige Ivar Veskioja
Foto: Raul Mee
E-arvetele üleminek vabastab tuhandeid töökäsi, mida Eesti hädasti vajab, kirjutab Envoice OÜ juhatuse liige Ivar Veskioja.

 

Tule osalema ärifoorumil Andmemajandus 2017 "Kuidas andmetest väärtust luua?"

TTÜ IT Kolledžis, Raja 4c, 12. detsembril. 

- Suurandmete analüütika, trendid ja uudsed andmeallikad - Kuidas ettevõtted andmete abil äriedu kasvatada saavad? 

Info ja registreerimine SIIN

 

E-arvete rändlusturu avamine võib meid viia olukorda, kus erasektor saab omavahelises ja ka riigiga arveldamises e-arvetele üle minna ilma seaduseandja sunnita, vabatahtlikult. Selleks on vaja ainult turuosaliste head tahet kaheosalise plaani elluviimisel.Esiteks peaksid raamatupidamistarkvarad aktiveerima e-arvete rändluse kõigile tarkvara kasutajatele. Majanduskomisjonis peetud lahingute järel avas riik e-arvete rändlusturu e-arveldaja platvormil ja iga raamatupidamistarkvara saab sõlmida e-arvete saatmiseks ja vastuvõtmiseks kokkuleppe e-arveldajaga.E-arveldaja pakutav e-arvete rändlusteenus maksab ettevõttele 50 senti kuus – sellise hinnaga sai eelmisel aastal saata operaatori võrgust vaid ühe e-arve! Poliitilise otsusega on e-arvetele ülemineku kiirendamiseks võimalik ka see madal kuutasu eemaldada.Masinloetavatele e-arvetele üleminek nii era- kui ka avalikus sektoris võimaldab tõhusama töökorralduse saavutamisel vabastada tuhandeid töökäsi, mida Eesti majandus praegu hädasti vajab.Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755