27. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-ettevõte CGI: digipööret elluviivate ettevõtete arv on kolmekordistunud

Digipööret ehk kaasaegsete IT-lahenduste igakülgset kasutamist äri edendamisel peab CGI üleilmse uuingu andmetel oluliseks 85% ettevõtete IT- ja tegevjuhtidest. Enam kui kolmekordistunud on ettevõtete arv, kel on välja töötatud ka vastav digipöörde elluviimise strateegia – 2016. aastal oli strateegia ja tegevusplaan loodud 12%, tänavu aga 40% küsitletud ettevõtetest. Küberturvalisust pidas oluliseks 74% ning andmekaitse ja muude õiguslike regulatsioonidega vastavuses olemist 62% vastanuist.

„Juhtivate ettevõtete jaoks on kõikjal maailmas olulisim infotehnoloogiaga seonduv prioriteet üleminek digitaalsele tegevusmudelile, jõudsalt on kasvanud ka investeeringud protsesside automatiseerimisse ja tehisintellekti praktilisse rakendamisse,“ sõnas CGI Eesti äriarendusjuht Mart Mäe. „80% ettevõtetest on teinud märkimisväärseid investeeringuid andmeanalüütikasse, et reaalaja täppisandmete abil oma käivet suurendada ja kulusid optimeerida.“

Mäe lisas, et on selgelt näha, kuidas tehnoloogia areng ja tarbijate ootused on viinud ettevõtted ning avaliku halduse organisatsioonid murdepunktini, kus organisatsioonisiseste protsesside ja juhtimise digitaliseerimisele pole alternatiivi. „Küsimus ei ole enam mõnda aega mitte „kas?“ ja „millal?“, vaid „mil moel?“ ja „kui kiiresti?“ Digipööre toimub siinsamas meie silme all ning need, kes jõuavad uuele efektiivsustasandile kiiremini, omandavad sellega märkimisväärse konkurentsieelise,“ selgitas Mäe.

„Oluline on seejuures rõhutada, et edukas digipööre eeldab lisaks investeeringutele ja tegevusplaanile ka muudatusi organisatsioonikultuuris ning vajab juhtkonnapoolset toetust ja eestvedamist. Digipööre võib olla väga suur raputus eeskätt nende ettevõtete jaoks, mis on ehitatud üles aastakümneid tagasi n-ö digieelses keskkonnas. Seetõttu tuleb digipöörde elluviimisel lisaks kiirusele ja otsustavusele olla ka kaasav, toetav ja kõikide oluliste pisiasjadega arvestav,“ rääkis Mart Mäe.

Uuringu tarbeks intervjueeriti 1300 ettevõtte IT- ja tegevjuhti üle maailma.

Uuringu 2017 CGI Client Global Insights lühikokkuvõte.

Kuidas ettevõttes edukalt digipööret läbi viia? 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755