Autor: ITuudised.ee • 28. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimest korda võeti ära e-residendi staatus

Foto: e-resident.gov.ee
Politsei- ja piirivalveamet otsustas pärast Postimehes avaldatud materjale jätta Eesti e-residentsuseta Filipiini kodaniku, kelle staatust kasutati ära sadade Eesti ettevõtete likvideerimisel. Tegemist on esimese juhtumiga, kui kelleltki on digieestlase staatus ära võetud.

«Ühe e-residendi kaart tunnistati kehtetuks,» on kõik, mida politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Olja Kivistik sai ametlikult juhtumi kommentaariks öelda.

Postimehe andmeil pole enam e-residentide nimekirjas 1981. aasta juulis sündinud Filipiinide kodanik Jann Leigh Javellana Lope. Tegemist on isikuga, kes on Postimehes möödunud nädalal avaldatud materjalide kohaselt ligi 60 Eestis raskustesse sattunud ettevõtte juhatuse liige ning olnud varem ka kurikuulsa petuportaali Crazydeal tegevjuht.

Tema vahendamisega neisse juhatustesse tegeles varem kelmuste eest süüdi mõistetud ja pikalt end Filipiinidel varjanud Alexander Vest, kes enne nimevahetust kandis nime Urmas Sääsk. Teine filipiinlane, keda ta probleemseid ettevõtteid juhtima sokutas, on naine  nimega Erza Jane Maranda Gasoc.

Loe pikemalt Postimehest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755