Autor: ITuudised.ee • 30. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa ja Nokia tõid 5G üle õhu fiksinterneti Põhjamaades esmakordselt live-võrku

Foto: Pixabay.com
Elisa ja Nokia testisid eile esmakordselt Põhjamaades ülikiiret 5G üle õhu fiksinternetti live-võrgus. Nokia ülikoolilinnakus Espoos, Soomes loodi võimalus vaadata üle 5G võrgu VR-kaameraga rokkbändi Amorphis live-kontserti virtuaalprillidega.

Üle õhu fiksinterneti tehnoloogia võimaldab viia ülikiire 5G interneti tulevikus iga koduni. 5G raadiosignaal edastatakse kliendile tugijaamast, mis asuvad mastides või majade katustel üle õhu, mis on omakorda ühendatud fiiberoptika magistraalvõrku.

Uus tehnoloogia võimaldas vaadata VR-kaameraga filmitud rokkbändi Amorphis live-kontserti virtuaalreaalsuse prillidega. 5G tehnoloogia on ideaalne vahend selliseks meelelahutuseks, sest võimaldab ülisuuri andmeedastuskiirusi ja madalat hilistumist.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul on Elisa ja Nokia poolt testitud uus üle õhu 5G fiksinterneti tehnoloogia oli esimene omalaadne Põhjamaades, mis on alternatiivne lahendus teistele fiksvõrgu lahendustele, et pakkuda tulevikus ülisuuri kiiruseid ja väga head üleriigilist leviala. „Elisa arendab oma võrke pidevalt, sest soovib pakkuda klientidele parimat võrku ja kasutuskogemust ning läbi selliste testide liigume 5G suunas,“ ütles Polli.

Läbi viidud test on suur samm edasi ning täiendab kõiki eelmisi Elisa poolt tehtud 5G teste, kus Elisa katsetas näiteks robotite kaugjuhtimisteenust, 360 ° kaamera teenust, tuleviku kiiret mobiilset lairibaühendust ja 3,5 GHz sagedust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755