Autor: ITuudised.ee • 2. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahandusminister tunnustas maksu- ja tollivaldkonna edendajaid

Marek Helm
Foto: Nortal
Rahandusminister Toomas Tõniste andis 1. detsembril pidulikult üle maksu- ja tolliameti aumärgid. Kõrgeima ehk esimese klassi aumärgi tunnustuse pälvis ameti eelmine peadirektor Marek Helm, kelle eestvedamisel võeti kasutusele mitmeid kaasaegseid maksukogumise ja e-teeninduse lahendusi.

Tõniste sõnul on Marek Helmi panus käibedeklaratsiooni lisa ehk nn 1000euroste arvete ning töötamise registri lahenduste kasutusele võtmisel muutnud Eesti ettevõtete konkurentsikeskkonna märkimisväärselt võrdsemaks. „Üldise maksukogumise, aga eriti käibemaksukogumise osas on maksu- ja tolliamet üks edukamaid ja efektiivsemaid Euroopas,“ märkis rahandusminister.

„Eriti oluliseks pean aga Marek Helmi rolli usaldusliku koostöö edendamises ettevõtjate ning partnerorganisatsioonidega, mis on aidanud hoida maksu- ja tolliameti usaldusväärsuse ühiskonnas kõrgel tasemel,“ ütles Tõniste.

Teise klassi aumärgi sai rahandusministri käskkirja alusel rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse direktori asetäitja Meelis Riimaa, kes on alates 2000. aastast vedanud erinevaid MTA IT-süsteemidega seotud arendusi ning juhtinud mitmeid MTA jaoks märgilisi e-lahenduste projekte.

Kolmanda klassi aumärgid pälvisid kuus pikaajaliselt silmapaistvaid töötulemusi ja edukalt muutusi juhtinud maksu-ja tolliameti töötajat:

Tolliosakonna tollitehnoloogia juhtivspetsialist Inna Issajenko koordineerib tolli infosüsteemide järjepidevat arengut ning tema eestvedamisel on Eesti Euroopas tuntud e-riik ka tollivaldkonnas.Arendusjuht Kersti Karuse-Veebeli töö tõsteti esile seoses väljapaistva panusega ameti IT-valdkonna koordineerimisel ja arenduste sujuval korraldamisel.Maksuauditi osakonna endise juhataja asetäitjal Kaido Lemendikul on olnud võtmeroll paljude parema maksukogumise eesmärgil väljatöötatud projektide eestvedamisel ja kasutusele võtmisel.Maksuauditi osakonna talitusejuhataja Airi Lepassar on tihedas koostöös ettevõtlusorganisatsioonidega andnud olulise panuse ebaausa konkurentsi vähendamisele muu hulgas metsasektoris ja ümbrikupalga vastases võitluses.Teenindusosakonna konsultant Irina Laanemetsa töö pälvis tunnustust seoses pikaaegse tööga loomaks ameti süsteemides kasutusmugavust nii klientide kui ametnike jaoks.Võru teenindusbüroo juht Katrin Truup on pikaaegse kogemusega teenindusvaldkonna juht, kes on oluliseks partneriks nii kohalikele ettevõtjatele kui teistele avaliku sektori organisatsioonidele.

MTA aumärke anti välja kümnendat korda. Rohkem infot selle aasta aumärkide saajate ning eelmiste aastate laureaatide kohta leiab maksu- ja tolliameti kodulehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755