3. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberil probleeme andmelekke ja mitmete kohtukaasustega

Foto: Pixabay.com
Uberi uus juht Dara Khosrowshahi ei saa ettevõtet vaat et juhtidagi, kuna eelmine juht Travis Kalanick jättis talle päranduseks suure hulga siseprobleeme, mille ulatust oli algselt raske hinnata.

Sisuliselt võib öelda, et Uber on astunud ühest ämbrist teise, kirjutab Bloomberg. Uberit kimbutavad kohtukaasused, boikotid ning viimati välja tulnud andmelekkeskandaal, mille salajas hoidmiseks on ettevõte häkkeritele suuri summasid maksnud. Nimelt lekkisid 57 miljoni Uberi kliendi andmed ning Bloombergi kohaselt maksis ettevõte häkkeritele 100 000 dollarit, et nood andmed kustutaksid ja andmelekke koha pealt suu peaksid.

Kõige selle taustal näib, et Khosrowshahi ülesandeks on saanud mitte ettevõtte kultuuri parendada, vaid partnerite ees vabandada. Nii on ta viimasel ajal külastanud nii Suurbritanniat kui ka Brasiiliat, et seal kas Uberi vigu lappida või proovida kohalikke võime veenda, et ettevõte võiks riigis hoolimata andmelekkest ja muudest probleemidest siiski tegutseda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755