Autor: ITuudised.ee • 4. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Palo juhib täna eesistumise viimast telekomiministrite kohtumist

5G logo
Foto: Wikipedia
Täna, 4. detsembril toimub Brüsselis Eesti ELi nõukogu eesistumise viimane Euroopa Liidu telekommunikatsiooniministrite nõukogu. Kohtumise fookuses on andmete vaba liikumine, 5G võrgu ühenduvus ja BEREC-i määrus, mis käsitleb Euroopa ühendatuse ja digitaalse ühtse turu arendamist.

Ministrite nõukogus arutatakse, kuidas hakkab andmete vaba liikumine avaliku sektori tööd mõjutama, millistel juhtudel on tarvis luua seadusesse erandeid ning debateeritakse piiriülese koostöö teemadel.

Eesti ELi nõukogu eesistumise alguses kirjutasid Tallinnasse kogunenud Euroopa telekommunikatsiooniministrid alla 5G deklaratsioonile. Deklaratsiooniga pandi alus 5G võrgu arendamiseks ja ettevõtetele investeerimiskindluse loomiseks Euroopas. Tänasel ministrite kohtumisel esitleb minister Palo 5G võrgu arendamise kava 2025. aastani. Tegevuskava kinnitamisel läbitakse järgmine oluline etapp kiire ja usaldusväärse interneti arendamisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755