Autor: ITuudised.ee • 6. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KoodiTunni jooksul õpivad koodi kirjutama nii Superministeeriumi töötajad kui EV100 meeskond

EV100 meeskond koodi kirjutamist proovimas.
Foto: Kuvatõmmis
4.-10. detsembrini 2017 leiab taas aset rahvusvaheline programmeerimise nädal KoodiTund, mis innustab kõiki inimesi üle kogu maailma ühe tunni jooksul koodi kirjutamise algtõdedega tutvust tegema.

Eesti osaleb KoodiTunni tegemistes juba neljandat korda ning koodi kirjutamist on selle läbi proovinud juba tuhanded õpilased. Sel aastal on Eesti ettevõtlikud koolid registreerinud juba 307 KoodiTundi ja nendes teeb programmeerimisega tutvust pea 5000 last. KoodiTunni tegemistes on võimalik kaasa lüüa ka täiskasvanutel. Vabatahtliku Tagasi Kooli külalisõpetajana saab mängulisi programmeerimise tunde kasvõi ise juhendada või viia KoodiTunde läbi kolleegidele oma ettevõttes. Organisatsioonide hulgast, kes oma töötajatega koodi kirjutama õpivad, võib sel aastal leida teiste hulgas Telia, Tallinna Keskraamatukogu, EV100 meeskonna ja ministeeriumite ühishoone töötajad.

Microsoft'i Baltikumi turunduskommunikatsiooni juht Heli Sepping märgib, et KoodiTunni tegevustes kaasalöömiseks ei ole vaja IT-alaseid süvateadmisi ja soovitab kõikidel KoodiTunni tegemistest osa võtta: “KoodiTunnis osalemine ei eelda IT-teadmiste olemasolu vaid tahtmist veeta paar tundi külalisõpetajana, proovida midagi uut ja aidata ümber lükata müüti, et koodi kirjutamine on midagi võimatult rasket. Olles olnud mitmel korral külalisõpetaja, julgen väita, et KoodiTunni juhendamine on hea võimalus tulla igapäeva rutiinist välja, panna ennast proovile ja teha tutvust mängulise koodi kirjutamisega, mis on jõukohane kõigile. See on vahva südantsoojendav kogemus, mida soovitan kõigile!”

Doris Põld Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidust kõneleb, miks nad on julgustanud ettevõtteid KoodiTunde läbi viima: “ITL on aastaid läbi erinevate ürituste tegelenud IKT valdkonna populariseerimisega noorte seas. KoodiTund on üks nendest headest algatustest, millega oleme kaasas olnud. Meie eesmärk selle juures on olnud julgustada IKT ettevõtteid KoodiTundi andma ja seeläbi jagama entusiasmi ning kirge oma valdkonna osas.”

Eelmisel aastal tegi KoodiTunni nädala jooksul koodi kirjutamisega tutvust 3348 noort üle kogu Eesti. Sel aastal on kohalikud KoodiTunni ettevõtmised pühendatud Eesti 100. aastapäevale ning kohalikud eestvedajad soovivad kinkida Eestile IT-teadlikke inimesi.

Noortel Minecrafti sõpradel on KoodiTunni nädala jooksul võimalik osa võtta ka võistlusest Minecrafti eri! Tuleviku Eesti, Läti ja Leedu.

KoodiTund on rahvusvaheline algatus, mille eesmärk on IT-hariduse populariseerimine. KoodiTundidest on osa võtnud nii Barack Obama kui Kanada peaminister Justin Trudeau. Eestis veavad KoodiTunni tegemisi Vaata Maailma SA, Tagasi Kooli, Microsoft Eesti, ITL ja MTÜ Robootika.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755