Autor: Urmo Andressoo • 6. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Revoluti krüptorahaplatvorm teeb konkurentidele silmad ette

Foto: Pixabay.com
Eestiski tegutseva alternatiivpanga Revolut kliendid saavad nüüd platvormil 30 sekundiga osta bitcoini, litecoini ja etherit ning vajadusel tasuda ka nendega poes leiva eest.

Ettevõte väidab, et neist kiiremini keegi praegu krüptorahatehinguid ei vahenda ning et nende 1,5% vahendustasu teeb kõigile konkurentidele silmad ette. Äripäev kohtus paari nädala eest finantsmaailma huligaani kuulsust nautiva idufirma Balti juhi Andrius Bičeikaga ning uuris, mida tollal veel välja töötamisel olnud süsteem endast kujutab.

Tegu on turul unikaalse tootega. Senini on pidanud krüptovaluutaga kauplemiseks enda valitud kauplemisplatvormi rahakotti raha laadima, millelt tuleb komisjonitasu maksta. Siis omakorda tuleb osta FIAT-valuuta eest krüptovaluutat. Ning lõpuks, kui tahad positsioonist väljuda, pead omakorda krüptovaluuta jälle FIAT-valuutaks vahetama. See tähendab taas komisjonitasu maksmist. Olenevalt turuplatsist tuleb selle ringi läbimiseks maksta vahendustasudeks kokku 5–9% tehingu summast. Meie vahendustasu on kogu protsessi peale 1,5% ning mingeid peidetud tasusid ei lisandu.

Lisaks väiksemale komisjonitasule pakume kiirust. Krüptorahaga kauplejad on reeglina noored ja tunnevad tehnoloogiat. Tegime eelnevalt fookusgrupi uuringu, kus ilmnes väga selgelt, et nad tahavad saada asju kohe. Hetkega! Seni on aga kauplejad pidanud tehingute tegemisel leppima tundide või isegi mõnepäevase ooteajaga. Meie uuring näitas, et just seetõttu jäävad kauplemisest kõrvale inimesed, kellele muidu maailm huvi pakuks. Ja neid inimesi on palju. Sestap hakkamegi pakkuma peaaegu momentaanseid tehinguid.

Samuti saavad Revoluti kasutajad omavahel tasuta krüptoraha saata.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755