Autor: ITuudised.ee • 6. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TÜ tudengid pääsesid programmeerimise MMi finaali

Foto: Pixabay.com
Tartu ülikooli bakalaureusetudengid Oliver-Matis Lill (informaatika), Andres Unt ja Oliver Nisumaa (matemaatika) pääsesid maailma mainekaima üliõpilaste programmeerimise finaalvõistlusele. Aprilli keskel Pekingis toimuvasse finaali pääsemiseks tuli edukalt osaleda 2.-3. detsembril toimunud Põhja-Euraasia piirkonna poolfinaalis, kus saavutati 274 võistkonna seas kõrge 12. koht.

Edukalt poolfinaalis osalenud Oliver-Matis Lill kinnitas, et on tulemuse üle õnnelik, nentides ka arenguruumi: „Meil oli sel aastal mõningaid bürokraatialaseid ja asukohapõhiseid takistusi, mis tegid ettevalmistuse natuke keerulisemaks, aga siiski läks võistlus meil väga ladusalt. Meie tiimitöö oli korralik: kõik panustasid võitmisse ja ressursse kasutasime efektiivselt. Siiski me oleks vabalt võinud saada parema tulemuse. Meil oli üks väga tehtav ülesanne, kus me tulime idee peale, aga takerdusime natuke selle rakendamisse. Muidu oleksime kergesti saanud 7. koha.“

„Pisiasjad nagu kiirus, väikesed tähelepanematusest tingitud vead ja ebaühilduvad lahendamisstiilid tõmbasid meie kohta natuke alla. Meil on veel arenguruumi ja potentsiaali. Ma loodan, et finaaliks saame selle realiseeritud ja olen väga optimistlik, sest poolfinaalist saadud tulemus annab meile head eeldused. Finaalini on veel aega ja anname endast parima, et seal esineks meie meeskonna parim võimalik versioon,“ on Oliver-Matis maailma finaali eel positiivselt meelestatud.

Põhja-Euraasia poolfinaali, kus osalevad Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia, Eesti, Kasahstani, Kõrgõzstani, Leedu, Läti, Usbekistani, Valgevene ja Venemaa tudengid, peetakse piirkondlikest võistlustest kõige raskemaks, sest just siit on varasemalt kõige rohkem üleilmseid esikohti võtnud võistkonnad pärit olnud. Poolfinaalis osalenud teine TÜ võistkond (Tähvend Uustalu, Yurii Toma, Rao Zvorovski) jäi 110. kohale.

Maailma finaali pääsenud Lill, Unt ja Nisumaa tegid saavutusega ajalugu, kuna viimati pääses Tartu ülikooli võistkond finaali 2003. aastal. Seekordne saavutus on eriti märkimisväärne, sest 14 aasta taguse ajaga võrreldes on võistlus palju suuremaks kasvanud ning konkurents oluliselt tihedam. Ka 1996. aastal sai TÜ võistkond Põhja-Euraasia poolfinaalis 10. koha, kuid toona osales 274 asemel 71 tiimi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755