Autor: ITuudised.ee • 11. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Shipitwise muudab ärisuunda

Shipitwise tegevjuht Ragmar Saksing.
Foto: Shipitwise
Logistikavaldkonna teenuseid pakkuv startup-ettevõte Shipitwise muudab peale ligi kahe aastast tegutsemist oma ärisuunda. Seni lõpptarbijale teenuseid pakkunud ettevõte liigub edasi B2B valdkonda, et viia ka logistikavaldkond kaasaegsesse automatiseeritud Industry 4.0 maailma.

Ettevõtte tegevjuhi Ragmar Saksingu sõnul on kogu tänane toodete ja teenuste valdkond seotud ühte või teistpidi logistikaga. „Startup-ettevõttega alustades keskendusime inimeste teenindamisele, et muuta reisimine käed-vabad-kogemuseks. Klienditeeninduse igapäev näitas meile aga selgelt, et täna on logistikaettevõtetel suur puudujääk teenuse digitaliseerimises. Arvestades valdkonna olulisust igasugu kaupade liigutamisel üle maailma, ei saa sellest vajadusest kuidagi mööda vaadata,“ selgitas Saksing.

Ta lisas, et samavõrra oluline nagu on tootmise automatiseerimine, on ka logistika automatiseerimine mitte lihtsalt Eestis vaid kogu maailmas. „Me ei räägi ainult teenuse mugavamaks muutmisest, vaid olulisest aja, raha ja käsitöö ressursi kokkuhoiust ning online-andmete olemasolust. Tänu Shipitwise uksest-ukseni teenuse arendamisele on meil täna olemas platvorm, mida väheste edasiarendustega kohandada äriklientidele nende vajaduste lahendamiseks,“ sõnas ettevõtte tegevjuht.

Tänane Shipitwise loodud tarkvara ühendab logistikaettevõtteid leidmaks kiireim ja soodsaim viis transportida asju ühest maailmapunktist teise nii õhu-, maa- kui meretranspordiga. Loodud algoritm moodustab kliendile automaatselt sobivad tarneahelad. Uue ärisuuna eesmärgiks on olemasolevat tarkvara täiendades pakkuda logistikaettevõtetele võimalust kogu andmevahetuse, analüüsi ja teenuse pakkumine arendada digitaalseks vähendades nii käsitöö hulka kui ka teenuse pakkumisele kuluvat aega, samuti võimaldada koguda andmeid online ning kogutud andmeid reaalselt analüüsida, et arendada oma äriteenust klientide tegelikele vajadustele vastavalt

Eesti startup-ettevõte Shipitwise on asutatud jaanuaris 2015 aastal eesmärgiga muuta reisimine mugavaks käed-vabad kogemuseks. Shipitwise kaasasutajateks on Olari Miiter, Ragmar Saksing, Aleksander Gansen, Anna Medjanskaja. Shipitwise on nomineeritud Garage48 Hackathoni, Startup Wise Guys ärikiirendi, Prototroni rahastu, Traveltech Lab partnerlusprogrammi, Travelporti Kommertsportaali ja mitmete teiste mainekate organisatsioonide poolt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755