Autor: Lauri Teder • 12. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook lõpetab tulude suunamise Iiri tütarfirmasse

Foto: Pixabay.com
Facebook andis teada, et muudab oma ülemaailmset maksustruktuuri ning lõpetab paljudes riikides tulude suunamise läbi Iiri tütarfirma.

Ettevõtte esindaja sõnul asub sotsiaalvõrgustik tulevast aastast juurutama "kohalikku müügistruktuuri", mille kohaselt tasutakse reklaamituludega kaasnevad maksud edaspidi vastavale tegevusriigile.

Varem on Facebook kohalikke makse hoolega vältinud, suunates tulud hoopis oma Iirimaal asuvasse tütarfirmasse. See praktika on toonud firmale aga ohtralt kriitikat. Möödunud aastal tabas Facebooki avalikkuse nördimus, kui selgus, et ettevõtte maksis 2014. aastal Ühendkuningriigile maksudena kõigest 6128 dollarit. USAs on jätkuvalt käimas vaidlus Facebooki ja sealse maksuameti vahel, mille tagajärjel võib sotsiaalvõrgustik olla kohustatud maksma saamata jäänud maksude pealt riigile 5 miljardit dollarit.

Facebooki finantsjuhi Dave Wehneri sõnul loodetakse muudatused ellu viia 2018. aasta jooksul. Uus süsteem puudutab vaid riike, kus Facebookil on ametlik esindus.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755