14. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft ja Apple kasvavad kõige võimsamalt

Foto: Pixabay.com
Suuremate tehnoloogiafirmade käibe- ja kasumikasv peaksid 2018. aastal olema stabiilsed. Kõige võimsamalt peaks kasvama aga Apple ja Microsoft.

See on järeldus, milleni jõuti Moody’se teisipäeval avaldatud analüüsis. Suurte tehnoloogiafirmade käive peaks järgmisel aastal kasvama 3,5-4,5 protsenti. Suurema osa sellest kasvust moodustavad Microsoft ja Apple. Kui need firmad välja arvata, siis suurenevad käibed 2,5-3,5 protsenti.

Tegevuskasumi puhul peaks trend olema sarnane. Kokku oli analüüsis 24 ettevõtet ning Apple ja Microsoft võivad kõigi nende ettevõtete kasumist moodustada poole. Apple on tuntud selle poolest, et nad saavad väga suure osa nutitelefonide turu kasumist endale. Eelmine majandusaasta lõpetati 48 miljardi dollari suuruse netokasumiga. Microsofti eelmise majandusaasta kasum ulatus 26 miljardi dollarini.

Moody’s prognoosib, et üle 5 protsendilise käibekasvu saavutavad Microsoft, Oracle, Adobe Systems ja SAP. Apple’i esimese poolaasta käibekasv peaks jääma 1-5 protsendi vahele, teisel poolaastal tõuseb käive juba enam kui 5 protsenti.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755