17. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook uuris kasutamise mõju

Foto: Pixabay
Facebook tunnistas neljapäeval, et sotsiaalmeedia kasutamine võib mingitel juhtudel olla sulle kahjulik, vahendab CNBC.

Facebooki uuringute direktor David Ginsberg ja teadlane Moira Burke avaldasid postituse, kus nad käsitlesid küsimusi, mis olid seotud Facebooki kasutamise ja inimese tujudega. Nad avaldasid päris huvitavat informatsiooni.

„Michigani ülikooli õpilastele anti ülesanne Facebookis 10 minutit postitusi lugeda. Teistele üliõpilastele anti ülesanne sama aja jooksul Facebookis sõpradega rääkida. Esimene grupp oli päeva lõpuks tunduvalt kehvemas tujus kui teine grupp,“ kirjutasid teadlased oma postituses.

California San Diego ülikooli ja Yale’i ülikooli uuringus leiti, et inimesed, kes vajutasid linkide peale keskmisest neli korda enam, olid ka kehvema vaimse tervisega. Halvema vaimse tervisega olid ka need, kes postitustele kõige rohkem „meeldib“ panid.

Teisisõnu – kui sa kasutad Facebooki ajaveetmiseks ning postituste vaatamiseks ning lugemiseks, võib sinu tuju selle tõttu langeda. Hästi ei mõju ka postituste liigne "meeldimine".

Facebook tegi koostööd ka Carnegie Melloni ülikooliga ning leiti, et inimesed, kes saatsid ja said rohkem sõnumeid ja kommentaare, tundsid sotsiaalset toetust ning see vähendas nende depressiooni ja üksildust. Enesekindlusele mõjub hästi aga enda profiili vaatamine.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755