Autor: ITuudised.ee • 28. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Click & Grow toob turule oma seni suurima taimekasvatusmasina

Eesti tehnoloogiafirma Click & Grow, populaarsete nutiaedade “Smart Garden” looja, toob turule nutifarmi “Smart Farm”, mis pakub modulaarset lahendust nii tarbijatele kui firmadele, kes soovivad kasvatada värsket toitu. Tegemist on ettevõte seni suurima taimekasvatusmasinaga.

Click & Grow toob turule nutifarmi "Smart Farm" – skaleeritav automatiseeritud taimekasvatussüsteem, mis võimaldab ilma vaevata kasvatada siseruumides kuni tuhandeid puuvilju, salateid, maitsetaimi ja juurvilju, olenemata aastaajast. Smart Farm rakendab tipptasemel taimebioloogiat, et saavutada suurem saagikus, lopsakam vili ja toitaineterikkam saadus. Seda kõike kasutamata GMO seemneid ja pestitsiide.

Smart Farm võimaldab saavutada suurema saagikuse väiksema ruumilise jalajäljega kui tavalised vertikaalfarmid. Farm kasutab ka 95% vähem vett kui traditsiooniline põllumajandus. Smart Farmile ei ole teadaolevalt täna turul olevate tehnoloogiate seas linnaruumis toidukasvatamises vastast ja seetõttu näeb ettevõte uue tootega potentsiaali muuta toidu kasvatamise ja tarbimise viise üle kogu maailma.

“Enamus turul olevaid sisetingimustes kasutatavaid kasvusüsteeme nõuavad keerulisi pumpasid, kasvutulesid, palju ruumi, mitmete kallite sensorite pidevat kalibreerimist ning keemiliste väetiste lisamist, mida paljud tarbijad ja professionaalsed kokad peavad eemaletõukavaks”, ütleb Click & Grow juht ja asutaja Mattias Lepp. “Smart Farm kasutab täiesti innovaatilist taimekasvatusviisi, mis on odav ja tõhus, nii et iga restoran, kontor, pood, kool või kogukond saab kasvatada märkimisväärse koguse värsket toitu seal, kus vaja: kas otse poesaalis, koolisööklas või restorani köögis. Tulemuseks on kõrgekvaliteedilised maitsetaimed, puuviljad ja juurviljad.”.

Smart Farmi saab üles seada pea igasse ruumi. Standardses mudelis saab kasvatada korraga 288 taime. Smart Farme saab tellida 4-kuulise ettevalmistusajaga.

Click & Grow on Mattias Lepa poolt asutatud Eesti ettevõte, mis alustas 2011. aastal nutikate taimepottide tootmist. Ettevõtte unikaalne tehnoloogia võimaldab kasvatada u?rte, lilli ja isegi toidutaimi ka keerulistes oludes. Ettevõte sai esialgse rahastuse võites 2010. aastal Ajujahi äriideede konkursi. 2013. aasta mais saavutati laiem rahvusvaheline tunnustus läbi Kickstarteri kampaania, mille käigus koguti oma nutiaia Smart Herb Garden tootmiseks 625 000 dollarit ning mis valiti üheks veebilehe tipp 50 eduloo sekka. Click & Grow aktsionäride seas on muuhulgas Skype’i kaasasutaja Jaan Tallinn. Tänaseks on Click & Grow müünud sadu tuhandeid kasvukomplekte klientidele üle kogu maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755