Autor: ITuudised.ee • 28. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapanlased avavad Ida-Virumaal krüptokaevanduse

Kazuteru Arimura ja Hikaru Kusaka
Foto: Erakogu
Ida-Virumaa tõestab oma positsiooni uue ajastu kaevanduspiirkonnana, kui jaapanlased avavad jaanuaris Eesti Energia tehnopargi esimese rentnikuna Balti Elektrijaamas siinse mastaapseima krüptokaevanduse.

Sügisel Pakri tööstuspargis ligi miljon eurot maksva serveripargi avanud Kazuteru Arimura ja Hikaru Kusaka kümnekordistavad oma panuseid, rentides Balti Elektrijaama tööstushoones ligi 1000 ruutmeetrit põrandapinda, kirjutab Postimees. 

Tundlike serverite jaoks sobiva keskkonna loomine elektrijaama ühes tootmishoones parasjagu käib ning veebruaris algab kaevandamine Eestis registreeritud osaühingu Blockhive lipu all.

Turvalisusega põhjendades ei soovi mehed aga oma krüptokaevanduse täpset asukohta elektrijaamas avaldada. Narva valisid nad välja, sest lisaks soodsa hinnaga elektrienergiale valvatakse elektrijaama hoolega ning ettevõte ei pea füüsilise julgeoleku tagamiseks täiendavaid kulutusi tegema. Kokku saab kaevanduses tööd 4–5 põhikohaga inimest.

«Pidevat füüsilist kohalolekut see kaevandus ei vaja, kuid peab olema valmisolek erakorraliste juhtumite lahendamiseks või seadmete kontrollimiseks,» selgitas Arimura. «Küberjulgeoleku jaoks on meil eraldi nn valvekoerad: palkame sisehäkkerid, et maandada riske ja vältida süsteemide üle võtmist väliste häkkerite poolt.»

Loe pikemalt Postimehest

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755