Autor: ITuudised.ee • 28. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus jättis rahuldamata Gemalto kaebuse ID-kaartide riigihanke kohta

Foto: Erik Prozes
Tallinna halduskohus ei rahuldanud Eestile seni ID-kaarte tootva Gemalto AG kaebust politsei ja piirivalveameti (PPA) riigihankele, mille kohaselt asub Eestile järgmisel aastal ID-kaarte tootma uus ettevõte.

«Tallinna Halduskohtu tänane otsus jätta rahuldamata Gemalto AG kaebus ID-kaardi tootmise hankemenetluse osas tähendab Politsei- ja Piirivalveameti jaoks kindlust, et saame kevadel sõlmitud ID-kaartide tootmise lepingu täitmise ettevalmistamisega jätkata,» ütles PPA arendusosakonna büroojuht Margit Ratnik Postimehele.

Uue lepingupartneri Idemia toodetud uuendatud turvaelementide ja uue kujundusega ID-kaarte hakkab PPA välja andma 2018. aasta sügisel.

PPA sõlmis 27. aprillil Prantsusmaa ettevõttega Oberthur Technologies, mille nimi on pärast muutmist Idemia, lepingu ID-kaartide, elamisloakaartide, digi-ID-de ja diplomaatiliste isikutunnistuste tootmiseks. Viieaastase lepingu eeldatav maksimaalne maksumus on ligi 40 miljonit eurot.

Uue lepinguga jäävad PPA kulutused ID-kaardi tootmiseks samale tasemele. ID-kaardi taotlemises inimestele muutusi ei kaasne. Kõik varem väljastatud ID-kaardid kehtivad kehtivusaja lõpuni.

Loe pikemalt Postimehest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755