Autor: Lauri Teder • 3. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle andmebaasisüsteemid on hinnasurve all

Foto: Pixabay
Tehnoloogiafirma Oracle suurimad kliendid, e-kaubanduse liider Amazon ning kliendihaldustarkvara tootja Salesforce plaanivad peagi Oracle'i kulukast andmebaaside süsteemist loobuda, vahendab Bloomberg.

Siseallikate sõnul algatas Amazon Oracle'i alternatiivide otsingud juba 2000. aastate hakul ning on nüüdseks jõudnud vabavaralise NoSQL koodiga süsteemi kasutuselevõtuni.

Salesforce on töötanud välja oma versiooni Oracle'i andmebaaside süsteemist. Teemaga tuttava allika väitel loodab firma oma Sayonara nime kandva haldustarkvara juba lähiajal kasutusele võtta ning vabaneda Oracle'i teenustest täielikult aastaks 2023.

Oracle on Ühendriikide äritarkvara- ja riistvaratootja, mille käive pärineb tänapäeval eelkõige ettevõtte populaarse andmebaaside tarkvara müügituludest. Nimetatud toode on kasutusel pea kõikide USA jõukaimate börsifirmade sisesüsteemides. Aasta esimesel teisipäeval on Oracle'i aktsia odavnenud enam kui 2%.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755