Autor: Lauri Teder • 4. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli protsessorite turvavea lappimine vähendab jõudlust

Foto: Pixabay
USA kiibitootja Intel toodetud mikroprotsessorites leiti turvaviga, mille kõrvaldamine kahandab kiipide jõudlust.

Väljaande The Register uurimuse kohaselt puudutab avastus viimase kümnendi jooksul toodetud Intel x86 protsessoreid. Protsessori kerneli ehk operatsioonisüsteemi haldava mälupiirkonna ehitusvea tõttu on häkkeritel võimalik pääseda tavaprogrammide kaudu ligi ka kaitstud piirkondade andmetele, nt salasõnadele.

Turvaviga parandatakse lähipäevil Linuxi või Windowsi värskendusega, kuid väljaandega suhelnud spetsialistide hinnangul toob see kaasa ka protsessori kiiruse 5% kuni 30% vähenemise.

Lisaks tavakasutajatele mõjutab avastus mõjukaid pilveteenuseid nagu Amazon Web Services, Microsofti Azure ja Google Compute Engine.

Inteli aktsia on teinud kolmapäeval läbi juba 5-protsendise vabalanguse, sellal kui tolle peamise konkurendi, AMD väärtpaber on liikunud 8% kõrgemale.

Selle loo valguses on huvitav meenutada, et Inteli juht Brian Krzanich müüs novembri lõpus suure hulga aktsiaid kokku 24 miljoni dollari eest. Business Insiderile ütles Intel, et sellel polnud turvaprobleemidega mingit seost, kuid küsimusi tekitab selline rutakas müük sellegipoolest.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755