Autor: ITuudised.ee • 5. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell toob turule uued XPS 13 sülearvutid

Dell tõi avalikkuse ette värskendatud XPS 13 sülearvutid, millel on uus punutud fiiberklaasist vastupidav korpus, õhem disain ning tippklassi protsessor ja salvestusruum.

Uuel XPS 13 sülearvutil on uut tüüpi korpus. See koosneb tihedalt kokku punutud kristallsilikaat materjalist. Seda on korpuses kokku üheksa kihti. Kõik kihid on eelnevalt värvitud, seega sisuliselt on värv sülearvuti korpusesse punutud. See tähendab, et kasutajad ei pea muretsema värvi kriimustamise või kulumise pärast, kuna ühe värvikihi all on lihtsalt uus värvikiht.

Uuenduslik materjal on kokku ehitatud sülearvuti alumiiniumist osadega, mis aitab seadmele tugevust juurde anda.

Uuendatud XPS 13 on varasematest mudelitest ka märksa kergem ning õhem.  Seadme tuntud õhukeste äärtega InfinityEdge ekraan teeb selle kõige väiksemaks 13-tolliseks sülearvutiks maailmas. Uus mudel on varasemast 30 protsenti (3,4 millimeetrit) õhem ning samuti kergem. Seade kaalub nüüd vaid 1,2 kilogrammi.

Sisu poolest peituvad värskes XPS 13-s Inteli kõige uuemad kaheksanda põlvkonna Quad Core protsessorid ning mälu küljelt saab sülearvutile lisada kuni 1 terabaidise SSD. Lisaks sellele pakub XPS 13 pikka akukestvust, mis peaks uuel mudelil olema FHD ekraani puhul 20 tundi ning UHD ekraaniga 11 tundi.

Ka ekraan on saanud uuendusi. XPS 13 sülearvutit saab nüüd soetada ka 4K UHD resolutsiooniga ekraaniga. Varasem mudel tuli veidi väiksema QHD+ resolutsiooniga. Värvide poolest täidab ekraan 100 protsenti sRGB värviruumist, et pakkuda sobilikku ekraani fototöötlejale kuid ka filmivaatajale.

Muuhulgas toetab seade hääle, sõrmejälje või ka näotuvastusega sisselogimist. Selleks on XPS 13-l infrapunakaamera ning sõrmejäljelugeja töötab koos Windows Hello funktsiooniga.

2015. aastal turule tulnud XPS 13-ga võrreldes on uus mudel kaks korda võimsam. Selle võimsuse kontrollimiseks on Dell seadmele lisanud Dell Power Manager funktsiooni, mis laseb kasutajal endal arvuti jõudlust kontrollida, et soovi korral akut rohkem säästa ning vähem arvuti võimsust kasutada. Loomulikult saab seda ka maha võtta ning kasutada seadet kogu oma hiilguses.

Delli varem turule tulnud XPS 13 mudelit on tuntud just enda kvaliteetse disaini ning võimeka sisu poolest. Tegu on väikese 13-tollise sülearvutiga, mille kvaliteet tegi sellest kiirelt enim auhindu saanud sülearvutimudeli ettevõtte ajaloos.

Uus XPS 13 hõbedane Silver mudel on Eesti turul saadaval alates tänasest ning roosakas Rose Gold variant jõuab müügile veebruari alguses.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755