Autor: Urmo Andressoo • 5. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noored eestlased rajavad maailma juhtivat uue ajastu panka

Kristjan Kangro
Foto: Andras Kralla
Singapurist tagasi Eestisse kolinud noorte eestlaste rajatud alternatiivpank Change kaasas oktoobris ICOga 17,5 miljonit dollarit ning on sihiks võtnud tõusta viie aasta pärast üheks maailma juhtivaks pangaks.

Alles paari kuu eest peakontori Aasiast Tallinnasse ümber kolinud idufirma on mõne nädalaga juurde palganud 20 töötajat. Kui varem oli panga asutaja Kristjan Kangro ja tema mõttekaaslaste plaan rajada planeedi teisele poolele täielikult digitaalne mobiilipank, siis tänaseks on muutunud nii laev kui ka selle kurss.

Krüptoraha turuplatsidel kaupleva osakuga Change’i rajatav „uue ajastu pank“ on Kangro sõnul tööle meelitanud kohaliku IT-sektori helgeimaid päid. „Skype’i põhituumik koosnes parimatest IT-arendajatest. TransferWise’i tuumik Skype’i endistest töötajatest. Change’i tuumikus töötavad omakorda TransferWise’i endised töötajad. Teatepulk kandub edasi,“ illustreeris Kangro.

Äripäev käis noore panga noore asutajaga vestlemas, mida täpselt teha plaanitakse, miks saab tema arvates kümne miljoni dollariga maailma tipp-panka rajada ning mis tunne on, kui tuhanded inimesed (sealhulgas DHLi endine juht) loetud tundide jooksul sinu äriplaani miljoneid dollareid investeerivad.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755