7. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suured tehnoloogiaettevõtted kärbivad väiksemate võimalusi

Kui Nasdaqi juht on ennustanud, et tänavu tuleb hea IPO-aasta, on ka neid, kes peavad seda väidet täiesti alusetuks ning leiavad, et Amazon ning Apple “söövad” väiksed ettevõtted ära.

Morrison & Foersteri ettevõtete üks juhte Robert Townsend selgitas CNBC-le, et suured tehnoloogiaettevõtted nagu Alphabet, Amazon ja Apple laiendavad oma tooteportfelli jõuliselt, mis tähendab, et väiksemad firmad, kes nišis tegutsevad, võivad olla sunnitud õige pea uksed kinni panema.

Trendile annavad hoogu ka USAs kehtima hakanud maksukärped, mis on vesi suurte ettevõtete veskile.

“Ilmselt saab tõesti nii olema, et mõned ettevõtted, nagu Amazon, Google, Apple, Microsoft, Alibaba ja Tencent on tõelised raskekaallased,” prognoosis ta ja lisas, et õige pea hakkavad väiksemad tehnoloogiafirmad tundma, et nad satuvad ärilises mõttes aina ebamugavamasse positsiooni. “Ebamugav on siis, kui sa pole täiesti tipus,” täpsustas ta.

Ühtlasi on Townsendi sõnul suurte firmade domineerimine kaasa toonud selle, et ettevõtted ei ole huvitatud börsile minemisest. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755