9. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nvidia sõlmis lepingu Uberi, Volkswageni ja Baiduga

Foto: Pixabay
Kiibitootja Nvidia teatas, et on sõlminud lepingu Uberi, Volkswageni ja Baiduga, et aidata kaasa isesõitvate autode tehnoloogia arendamisele, vahendab CNBC.

Sõidujagamisteenust pakkuv Uber hakkab Nvidia kiipe kasutama oma tehisintellektisüsteemides, mida juurutatakse isesõitvate autode jaoks. Uber on isesõitvate autode ideed juurutanud enam kui kaks aastat.

Samuti teatas kiibitootja, et partnerlusleping on sõlmitud ka Saksa autohiiu Volkswageniga, kes hakkab oma järgmisel autode seerial kasutama Nvidia Drive IX platvormi. Viimane võimaldab autotootjatel seada oma neljarattalistesse sisse näiteks näotuvastussüsteemi, mida saab kasutada auto avamiseks, aga ka hääljuhtimise. Viimane meenutab veidi Amazoni Alexat.

Kolmas suurettevõte, kellega Nvidia käed lõi, on Hiina internetigigant Baidu. Eile teatas Nvidia, et on plaanimas välja tulla juba tootmisvalmis tehnisintellektiga, mis on mõeldud isesõitvatele autodele.

Nvidia aktsia on täna tõusnud 4,3% võrra, 224,68 dollarini. 

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755