Autor: ITuudised.ee • 10. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrgkoolid saavad tudengite IKT oskuste arendamiseks ligi 800 000 eurot

Foto: Pixabay
IT Akadeemia programmi raames on kõrgkoolidele avatud taotlusvoor õppekavade arendusteks, et edendada tudengite IKT oskusi. Taotlusvooru kogueelarve on ligi 800 000 eurot, taotlusi saab esitada kuni 22. jaanuarini.

Arendusprojektide taotlusvooru eesmärk on tugevdada Eesti IKT kõrgharidust ning suurendada IKT oskuste rakendamist ka teistes valdkondades. Tänavuse taotlusvooru põhirõhk on tööturul vajalike IKT kompetentside edendamisel ja koostööl ettevõtetega.

Taotlusvooru sihtrühmaks on kõik Eesti kõrgkoolid, toetust antakse kahes kategoorias. Eraldi konkurss on avatud IKT õppekavadele ja lisaks kõikidele teistele õppekavadele erialaspetsiifiliste IKT oskuste arendamiseks.

Taotlusvooru kogueelarve on ligi 800 000 eurot, sellest 512 000 on suunatud erialaspetsiifiliste IKT oskuste toetamiseks ja 287 000 eurot IKT kõrghariduse edendamiseks. „Kõige suuremat majanduskasvu potentsiaali nähakse just teistes sektorites IKT oskuste arendamisel, mistõttu otsustati 2018. aasta taotlusvoorus suurendada erialaspetsiifilisi IKT oskusi arendavate projektide eelarvet. Võrreldes eelmise aastaga on eelarvet suurendatud ligi kahekordseks, täiendavalt toetatakse sel aastal taolisi projekte 237 000 euroga,“ selgitas IT Akadeemia programmijuht Margit Grauen.

Arendusprojektide taotluste tähtaeg on 22. jaanuar 2018. Toetuse maksimaalne summa projekti kohta on 75 000 eurot. Täpsemat infot saab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse kodulehelt. 

IT Akadeemia on Eesti riigi, ülikoolide ja IKT sektori ettevõtete koostööprogramm, mida juhib Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus. Arendusprojektide toetusmeede on IT Akadeemia programmis alates 2015. aastast, kahe aastaga on toetatud 52 arendusprojekti kogusummas 1,35 miljonit eurot. IT Akadeemia programmi finantseerib Haridus- ja Teadusministeerium riigieelarvelistest vahenditest.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755