Autor: ITuudised.ee • 17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tehnoloogiafirmade tutvustustamiseks loodi uus veebileht

Foto: Kuvatõmmis
Eesti on info- ja kommunikatsiooni-lahenduste päritolumaana kenasti tuntust kogunud, kuid selleks, et huvilised mujalt maailmast leiaksid teavet meie IT-ettevõtete ja toodete-teenuste kohta, on vaja seni loodut paremini esile tuua, selgitas e-Estoniax.com veebilehe saamislugu Eesti IKT klastri juht Doris Põld.

Veebileht e-Estoniax.com on loodud kõigile tehnoloogiaettevõtetele oma firma, teenuste, toodete ja ekspordilugude esitlemiseks. Eesti IKT klastri eesmärk oli luua töövahend, mis hõlbustab Eesti IT-firmade lahenduste ja kogemuste tutvustamist rahvusvaheliselt. „Ja seda mitte ainult e-riigi lahenduste kontekstis, vaid ka kõikides teistes valdkondades, kus Eesti IT-ettevõtetel on väga häid kompetentse,“ lisab Doris Põld. „Ootame huviliste sisendit, et meie IT-lahendustele mujal maailmas rohkem tuntust koguda.“

Praegu on seda võimalust kasutanud umbes 30 ettevõtet, veebilehel asuvalt maakera-animatsioonilt leiab eestlaste loodud IT-lahendusi juba 30 riigist. Tegemist on pidevalt täieneva keskkonnaga, kuhu soovitakse koondada võimalikult suur hulk Eesti IT-kompetentsist. e-Estoniax on heaks töövahendiks kõigile, kellel on erinevates situatsioonides vaja tutvustada või esitleda Eesti ettevõtete konkreetseid kogemusi ja tutvustada ettevõtteid.

Veebilehe loomist toetab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest „Eesti IKT Klastri“ projekti raames.  

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755