Autor: ITuudised.ee • 18. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus Eesti ihaldusväärseim tööandja 2018

Foto: Pixabay
Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee iga-aastasest uuringust selgusid ettevõtted, kus eestimaalased enim töötada sooviksid. Eesti ihaldusväärseima tööandja tiitli haaras Eesti Energia ja esikolmikusse kerkis 2017. aastaga võrreldes uus tulija.

„CVKeskus.ee poolt algatatud traditsioonilises Eesti ihaldusväärseima tööandja uuringus anti tööandjatele tänavu üle 8000 hinnangu,“ ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks valisid töövõtjad Eesti Energia. Teise koha Eesti ihaldusväärseimate tööandjate edetabelis haaras Telia Eesti AS ja kolmandaks tõusis Skype Technologies OÜ, kes möödus 2017. aastal kolmandale kohale tulnud ettevõttest Swedbank AS. Nooremate kui 35-aastaste töövõtjate seas võttis atraktiivseima tööandja tiitli tänavu Eesti Energialt üle Skype Technologies OÜ.“

Eesti Energia valisid töövõtjad Henry Auväärti sõnul ihaldusväärseks tööandjaks, kuna vastajad leidsid, et töötajad on ettevõttes hästi tasustatud, neil on seal head karjäärivõimalused ja töötajatele on usaldatud suur vastutus. Lisaks toodi oluliste omadustena välja ka tööandja ausust, head mainet ja võimalust viia ellu olulist missiooni. 

„Ettevõtte kuvand algab eelkõige inimestest, kes meil töötavad – nemad peegeldavad väljapoole põhjusi, mis muudavad tööandja atraktiivseks. Meil töötavad oma valdkonna tipud - parimad geoloogid, finantsistid, energeetikud, programmeerijad, IT arhitektid,  markšeiderid jt.,“ kommenteeris uuringu tulemusi Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. „Eesti Energias on igal töötajal võimalus maksimaalselt panustada ja ise areneda. Samuti on meie töötajate pingutusel oluline mõju. Hindame igaühe panust kõrgelt. Oleme teadvustanud, et vajame parimaid juhte ja spetsialiste mitmetes valdkondades ning pingutame nende inimeste leidmiseks ja hoidmiseks iga päev,“ lisas Hando Sutter.

„Meil on ülihea meel, et Teliat hinnatakse nii kõrgelt Eesti konkurentsitihedal tööjõuturul,“ kommenteeris tulemust Telia Eesti personaliüksuse direktor Janika Kuusik, kes lisas, et varasemate aastatega võrreldes tegi Telia Eesti eelmisel aastal suure sammu edasi füüsilise töökeskkonna osas. „Meie uus tegevuspõhise kontseptsiooniga peamaja, kus töötab 800 inimest, toetab väga hästi paindliku töötamise võimalusi ja tugevdab sisemist koostöökultuuri. Tundub, et see uudne keskkond omab ka laiemat mõju – väga paljud teised ettevõtted ja organisatsioonid käivad jätkuvalt meie juures inspiratsiooni ammutamas. Samuti hakkasime eelmisest aastast senisest tõsisemalt panustama meid ümbritsevasse ühiskonda. Usun, et meie peamine sotsiaalne kampaania „Suurim julgus“, millega üheskoos oma töötajatega võitleme küberkiusamise vastu, on äratanud paljude tähelepanu. Võimalus panustada tööandja toel vabatahtlikku tegevusse lisab iga meie töötaja jaoks mõtet tema tegevusele“, lisas Janika Kuusik.

Uuringust selgusid ka Eesti ihaldusväärseimate tööandjate omadused ehk retsept, kuidas olla Eesti tööturul kõrgelt hinnatud tööandja. Kõige tähtsamaks pidasid töövõtjad häid karjäärivõimalusi, millele järgnesid konkurentsivõimeline palgatase ja võimalus end teostada. Lisaks pidasid töövõtjad tähtsaks tööandja ausust ja head mainet tööturul ning rahvusvahelisi arenguvõimalusi.

LISAMATERJALID

Edetabeli TOP 20 oli järgmine:

Koht
(Koht eelmisel aastal)
Nimi/kaubamärk
(1.)Eesti Energia AS 
(2.)Telia Eesti AS
(4.)Skype Technologies OÜ
(3.)Swedbank AS
(5.)Transferwise Ltd Eesti filiaal
(6.)AS Tallink Grupp
(9.)AS LHV Pank
(8.)Playtech Estonia OÜ
(7.)ABB AS
(17.)Pipedrive OÜ
(14.)Microsoft Estonia OÜ
(19.)Tartu Ülikool
(11.)Elisa Eesti AS
(12.)Nortal AS
(-.)AS Tallinna Lennujaam
(13.)Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)
(18.)Kalev AS
(20.)Kaubamaja AS
(-.)Cleveron AS
(10.)AS SEB Pank

Allikas: CVKeskus.ee

Suurima hüppe tegid tänavu Pipedrive OÜ, kerkides seitsme koha võrra ja haarates edetabelis 10. positsiooni, ning Tartu Ülikool, kerkides samuti seitse kohta ja haarates edetabeli 12. positsiooni. Uute tulijatena lisandusid 20 parima tööandja sekka AS Tallinna Lennujaam (15. koht) ja Cleveron AS (19. koht).

Edetabelist on välja langenud Riigikogu, keda töövõtjad pidasid möödunud aastal ihaldusväärsete tööandjate edetabelis 10. koha vääriliseks. Lisaks pole enam 20 ihaldusväärseima tööandja edetabelis ka AS Merko Ehitus, kes saavutas möödunud aastal 16. koha.

2018. aasta uuringus hinnati tööandjaid üle 8000 korra. Lisaks parimatele tööandjatele arvestati edetabeli koostamisel ka negatiivset tagasisidet ehk töövõtjad andsid teada ka ettevõtetest, kuhu nad mitte kunagi tööle ei läheks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755