Autor: ITuudised.ee • 22. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toimus küberkaitse seminar tüdrukutele

Peeter Marvet rääkimas kübertüdrukutele
19. jaanuaril toimus TTÜ IT Kolledžis tüdrukutele ja juhendajatele küberkaitse seminar, kus osales põhikoolidest ja gümnaasiumidest kokku 50 huvilist.

Päeva põhiteemadeks olid, kuidas saada hakkama digimaailmas ja mõelda nagu küberkaitsja - leida vigu olemasolevates lahendustes ja neid parendada; anti ülevaade võimalusteks edasiõppimimisel ning enda oskuste arenemiseks läbi erinevate võrgustike. Olulisel kohal oli nais-eeskujude tutvustamisel maailmast. Tüdrukute ja koolide huvi seminaril osalemise vastu oli suur - nimekiri registreeruti täis 30 tunniga. Korraldajad loodavad ettevõtmist kevadel korrata. 

Seminari viisid läbi Peeter Marvet Zone Media, kes rääkis küberkaitse baasoskustest ja mõtteviisist, Jaanus Kink ja Tiia Tänav RangeForce, kes rääkisid praktilistest kaitseoskustest ning Marje Meenov TTÜ IT Kolledž, Birgy Lorenz TTÜ, kes tutvustasid õppimisvõimalusi ja karjääri IT valdkonnas. Päeva lõpetas Startup Estoniast Marily Hendrikson, kes  äri-st ja küberkaitsest. Ettevõttmist toetas ka Kaitseministeerium.

Seminar oli osa KüberNaaskli võistluse tutvustusüritusest, kuhu on juba nädalaga registreerunud 80 osavõtjat. Võistlusest saavad osa võtta kõik 14-30 aastased Eesti elanikud ja kodanikud, registreeruda saab kuni 11. veebruarini veebilehel kybernaaskel.ee.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755